Sport 22 Aprilie 2016 08:50
Clubul FC Barcelona a prezentat oficial, joi, proiectul de modernizare a arenei Camp Nou. Licitatia pentru lucrarile de modernizare a fost castigata de Nikken Sekkei, un arhitect japonez care are in portofoliu arenele din orasele Niigata, Saitama, Tokyo si Osaka.

Incepand din sezonul 2021-2022, FC Barcelona va avea un stadion ultra-modern. Proiectul de modernizare a arenei Camp Nou a fost prezentat oficial joi, intr-o festivitate la care au luat parte fosti si actuali jucatori ai Barcelonei.

Costurile de modernizare a arenei Camp Nou, dar si al intregului complex se ridica la 600 de milioane euro, iar castigatorul proiectului a fost Nikken Sekkei, un arhitect japonez care si-a pus amprenta asupra arenelor japoneze din orasele Niigata, Saitama, Tokyo si Osaka, informeaza MEDIAFAX.

60% din investitie va fi folosita catre arena Camp Nou, 15% catre sala de sport, Palau Blaugrana, 4% catre stadionul de antrenament, Mini Estadi, iar restul banilor vor fi folositi pentru lucrari de modernizare a complexului.

Lucrarile de modernizare a arenei Camp Nou vor incepe in mai 2017 si se vor termina in februarie 2021. In prezent, stadionul are o capacitate de 99 000 de locuri, insa aceasta va fi marita la 105 000 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.