Sport 6 Aprilie 2016 10:51
Women's Tennis Association (WTA) a reactionat, marti seara, in cazul scandalului declansat de partida dintre Irina Begu si Caroline Garcia, castigata de romanca in turneul de la Charleston, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3).

Conform publicatiei Bola Amarela, din Portugalia, Garcia a avut o reactie suburbana la adresa Irinei, spunand despre adversara ca este o "tiganca imputita". Gestul jucatoarei din Hexagon ar fi fost suprins de microfoanele amplasate pe terenul central, dupa un punct castigat de romanca pe finalul setului decisiv. Jucatoarea in varsta de 22 de ani s-a intors cu fata catre tribune si ar fi rostit, in limba franceza, cuvinte injositoare si rasiste: "Nu pot sa cred ca ma bate o tiganca imputita".

WTA a demarat o ancheta interna, iar marti seara a publicat pe retelele de socializare un raspuns oficial, prin vocea CEO-ului Steve Simon.


Captura wtatennis.com

Cel mai inalt nivel de comportament profesional pe terenul de tenis e extrem de important pentru WTA si orice mai prejos e inacceptabil. Dupa investigatii amanuntite, nu am gasit nicio dovada in suportul acestor acuzatii. Cazul este inchis", se arata in scurtul comunicat publicat de WTA.

Tenismena Irina Begu (locul 33 WTA) a precizat, marti seara, pe o platforma de socializare, ca nu a auzit nicio jignire la adresa ei din partea frantuzoaicei Caroline Garcia (locul 44 WTA), in timpul meciului din turul 1 al turneului de la Charleston, SUA. "Personal eu nu am auzit acest lucru si nici nu am vazut vreo inregistrare care sa certifice acest lucru. Daca aceste declaratii au fost facute, cu siguranta WTA va analiza situatia si va lua masurile corespunzatoare. Fiind inca in timpul turneului, toata atentia mea se indreapta catre tenis (antrenamente, recuperare, meciuri), as dori sa ma concentrez pe activitatea mea si sa las deoparte alte lucruri care ma pot influenta in sens negativ", a scris Irina Begu, pe contul personal de Facebook, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.