Tripla campioana mondiala la handbal, Iosefina Stefanescu-Ugron (Ioja) a incetat din viata la varsta de 83 de ani, anunta FRH.

A plecat dintre noi Iosefina Stefanescu-Ugron (Ioja), tripla campioana mondiala in 1956, 1960 (handbal in 11) si 1962 (handbal in 7). La editia din 1962, Iosefina Stefanescu-Ugron a fost capitanul nationalei care a adus Romaniei primul titlu mondial la handbal in 7.

Iosefina Sefanescu-Ugron a jucat intreaga sa cariera numai la echipe studentesti, cea mai insemnata perioada fiind la Stiinta –Universitatea Bucuresti cu care a castigat 6 titluri de campioana nationala. In 1961 a castigat Cupa Campionilor Europeni, competitie care a devenit astazi Liga Campionilor.

Nascuta in 1932 in Covasna a debutat in acest oras ca junioara, pentru ca apoi sa evolueze la echipa de senioare din Sfantu Gheorghe – inainte de a pleca la Bucuresti la Institutul de Educatie Fizica pe care il absolva in 1956. A fost profesoara – antrenoare la Clubul Sportiv Scolar 1 Bucuresti si, pana la pensionare a predat si in invatamantul superior – Politehnica Bucuresti.

Iosefina Stefanescu-Ugron a fost o jucatoare de baza a celei mai valoroase generatii din handbalul romanesc si va ramane simbol al performantei in sportul nostru.

FRH transmite condoleante familiei si tuturor celor care i-au fost aproape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.