Gimnastul Marian Dragulescu a cucerit medalia de aur la sarituri si pe cea de bronz la bara, la aproape trei ani de la retragerea din competitii, in timp ce Andrei Ursasche a castigat medalia de bronz la cal cu manere, la Cupa Israelului, desfasurata la Tel Aviv.

Revenit in gimnastica in luna ianuarie, dupa ce in noiembrie 2012 anunta ca se retrage din activitate, Marian Dragulescu a cucerit doua medalii la Cupa Israelului, desfasurata la Tel Aviv, la "Hadar Yosef National Training Center", competitie la care au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croatia, Lituania si Israel. Astfel, in primul sau concurs oficial dupa revenire, Dragulescu a concurat la cinci aparate (mai putin la inele), fiind medaliat cu aur la sarituri (nota 15,650) si cu bronz la bara fixa (14,550).

Din echipa Romaniei au mai facut parte Daniel Radeanu si Andrei Ursache, cel de-al doilea obtinand bronzul la cal cu manere (14,250). "Alaturi de Oleg Stepko, Filip Ude, Alexandr Shatilov, Andrei Medvedev si, nu numai, Marian Dragulescu a fost una dintre vedetele concursului a carei evolutie a fost asteptata cu mult interes. Revenit in activitate in ianuarie acest an, Marian Dragulescu s-a aflat la prima sa reaparitie oficiala, una care s-a dovedit a fi de bun augur, el urcand pe podium de doua ori", se arata intr-un comunicat de duminica al FR Gimnastica.

Competitia la individual-compus de la Cupa Israelului a fost castigata de Oleg Stepko (Azerbaidjan, 89,000 puncte).

Urmatoarele teste pentru gimnastii romani vor fi reprezentante de Campionatele Nationale, la Bucuresti, intre 25-27 septembrie, precum si in cadrul patrulaterului Romania-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucuresti, in 3 octombrie), scrie MEDIAFAX.

Atat baietii, cat si fetele din lotul Romaniei se pregatesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie, la care se vor decide sportivii si echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.