Sport 22 August 2015 10:19
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, sambata, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, pe spotiva rusa Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, calificandu-se in semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Partida a durat o ora si 41 de minute si la capatul ei Halep a obtinut a doua prezenta la rand in semifinalele unui turneu WTA, dupa ce saptamana trecuta ea a atins aceeasi faza la Toronto.

Inceputul de meci a fost destul de complicat pentru Halep, care s-a vazut condusa cu 2-0, dupa un break in primul ghem. Cu un serviciu puternic si plasat, Pavliucenkova a dominat jocul atat timp cat resursele sale fizice au fost la un nivel inalt. Ea a condus cu 3-1 si 4-2, dar a fost egalata la 4. Din acel moment, Halep, obosita dupa doua partide de aproape trei ore, a gestionat cu atentie meciul, a inceput sa lungeasca un pic punctele si sa profite de limitele de mobilitate si de tehnica ale rusoaicei.

Cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul pana la 6-6, nu inainte ca Simona Halep sa rateze o prima minge de set la 6-5. In tie-break, Halep a avut 4-0, Pavliucenkova s-a apropiat la 4-3, dar romanca nu a mai gresit pana la final si a castigat primul set dupa 63 de minute, scrie MEDIAFAX.

In setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, dupa doua break-uri. Pavliucenkova a obtinut si ea cate un rebreak, la acest scor si la 4-1, insa nu a putut-o impiedica pe Halep sa se impuna cu 6-2.

"Sunt foarte fericita ca am putut castiga acest meci si obtine calificarea in semifinale aici pentru prima data. Mi-a placut acest meci si am jucat bine. Sunt un pic obosita acum, pentru ca am avut mult de alergat astazi, dar am reusit sa joc agresiv si sa lupt pentru fiecare punct"
, a declarat sportiva romana, aflata acum la un meci de revenirea pe locul 2 WTA.

In urmatorul meci, Halep va evolua, duminica, dupa ora 03.30, impotriva jucatoarei sarbe Jelena Jankovici, locul 25 WTA, care a trecut, in sferturi, de Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 41 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep (23 de ani) si Jelena Jankovici (30 de ani) s-au intalnit de sase ori in cariera, jucatoarea din Constanta impunandu-se in ultimele cinci partide. In ultimele doua meciuri dintre cele doua, Halep a castigat, in acest an, la 22 martie, in finala turneului de la Indian Wells (SUA), cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, si saptamana trecuta, in turul al doilea al Rogers Cup, cu 6-3, 6-4.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

La Cincinnati, in cealalta semifinala vor evolua americanca Serena Williams, locul 1 WTA, si ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA si cap de serie numarul 14.

Calificarea in penultimul act al Western&Southern Open este recompensata cu un premiu de 120.500 de dolari si cu 350 de puncte WTA.

Prin accederea in penultimul act, Simona Halep a obtinut cea mai buna performanta a ei la Western&Southern Open. In cazul in care va ajunge in finala la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA, depasind-o pe rusoiaca Maria Sarapova.

Locul 2 in clasamentul WTA de saptamana viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competitie care va incepe la 31 august. A doua favorita va avea certitudinea ca nu o va intalni inaintea finalei pe americanca Serena Williams.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.