Simona Halep a invins-o cu scorul de 6-0, 6-2, in 65 de minute, pe cea mai buna jucatoare de tenis din lume Serena Williams, in etapa a doua a Grupei Rosii a Turneului Campioanelor.

Serena Williams, locul 1 WTA nu a mai pierduse un set fara sa castige vreun ghem din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams in cariera. Halep si Williams s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, de fiecare data impunandu-se jucatoarea americana. Ele au jucat prima data una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

Prin victoria de miercuri, Halep si-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari si 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru urmatoarea partida din grupa, indiferent de rezultat, astfel ca totalul este de 530 de puncte WTA. Simona Halep ocupa locul 1 in Grupa Rosie, cu doua victorii in tot atatea meciuri, si este aproape de calificarea in semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partida din grupa, cu sportiva sarba Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

La Singapore, Serena Williams si Simona Halep au debutat cu cate o victorie. Halep a invins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe Ivanovici, scor 6-4, 6-4. Partida dintre invinsele din prima etapa, Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard, va avea loc tot miercuri, de la ora 14.30.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. In semifinale se califica ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa de patru jucatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.