Sport 17 Iulie 2014 16:15
Turneul de tenis US Open apare pe o lista cu tinte teroriste publicata de revista Inspire a retelei Al-Qaida, a anuntat miercuri un oficial al politiei din New York,

Revista isi incurajeaza cititorii sa detoneze o masina-capcana la turneul de tenis US Open, care incepe la 25 august. Intr-un articol intitulat "Masini-capcana in America", cititorilor li se detaliaza etapele fabricarii unor astfel de dispozitive explozibile si li se aminteste ca "America este principala noastra tinta, urmata de Marea Britanie, Franta si alte tari cruciate", relateaza New York Daily News.

"Important este sa vizati persoane si nu cladiri", adauga textul. Cititorii sunt indemnati, de asemenea, sa atace arene de tenis, care sunt "vizitate de mii de persoane, si persoane de rang inalt, mai ales la US Open".

Directorul NYPD pentru analize de securitate Rebecca Weiner a declarat ca politia are cunostinta de acest articol dar ca pentru moment nu exista vreo amenintare specifica impotriva turneului.

"Vreau sa fie foarte clar - nu avem nicio amenintare concreta legata de US Open", a subliniat ea. "Totusi, am fi iresponsabili sa nu luam act de aceste (informatii), in conditiile in care acest eveniment se apropie", a adaugat ea, citata de MEDIAFAX.

Comisarul de politie Bill Bratton a declarat ca cea mai mare ingrijorare este reprezentata de "lupii singuratici". "In urma cu 1.000 de ani, expresia era «toate drumurile duc la Roma»", a declarat Bratton. "Ei bine, in 2014, daca ne referim la acest subiect, terorismul, din nefericire toate drumurile duc la New York", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.