Comitetul Olimpic Maghiar (MOB) a anuntat, miercuri, ca a primit o scrisoare de amenintare terorista inaintea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, informeaza dailymail.co.uk.

Presedintele MOB, Zsolt Borkai, a declarat ca maghiarii au luat in serios amenintarea si ca a informat deja Comitetul International Olimpic, dar si pe organizatorii rusi. El a mentionat ca are informatii ca si alte comitete olimpice nationale au primit astfel de amenintari.

Secretarul General al MOB, Bence Szabo a declarat pentru cotidianul Nemzeti Sport ca si CIO a primit o astfel de scrisoare, adaugand ca o ancheta a fost deja pornita.

"Din pacate, informatia este reala. Un document scris in limbile engleza si rusa a fost primit de MOB pe adresa de email, care ameninta delegatia ungara de la Soci cu acte teroriste. Ei ne-au mai spus ca mai bine ramanem acasa. MOB nu va lua o decizie in ceea ce priveste gravitatea amenintarii sau, Doamne fereste!, sa nu participe la Jocurile Olimpice", a spus Szabo, potrivit MEDIAFAX.

Insa, potrivit CIO, citat de AFP, mesajul primit de MOB "nu contine vreo amenintare".

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au vorbit marti la telefon despre asigurarea securitatii la Jocurile Olimpice de Iarna, care vor avea loc luna viitoare, la Soci, a anuntat Casa Alba.

Intr-o inregistare video difuzata luni, islamisti din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate in perioada desfasurarii JO de la Soci (7-23 februarie), relansand temerile, dupa atentatele sinucigase sangeroase din decembrie, la Volgograd, un oras din sudul Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.