Planul de reorganizare al clubului FC Rapid a fost aprobat, astfel ca gruparea giulesteana a scapat de faliment, a declarat unul dintre actionari, Nicolae Cristescu, luni seara, la Pro Rapid, la finalul adunarii creditorilor.

''Planul de reorganizare a fost aprobat, le multumesc tuturor jucatorilor actuali, dar si fostilor jucatori pentru caracterul de care au dat dovada. Nu a fost greu sa-i convingem. Pana atunci nu pot spune cifre si nume'', a declarat Cristescu.

Rapid risca falimentul daca planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt urmatoarele: statul, chirografarii, salariatii si categoria speciali, scrie mediafax.

Impotriva planului de reorganizare a fost statul, in timp ce chirografarii, salariatii (63 la suta din acestia) si cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.

La 13 septembrie, Tribunalul Bucuresti, Sectia a VII-a civila, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditari, in cazul dosarului de insolventa al SC FC Rapid SA. Tabelul urma sa fie intocmit pana la acea data. De asemenea, urmau sa fie aduse modificari la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradarii echipei in Liga a II-a, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.