Tenismanul sarb Novak Djokovici, cap de serie numarul 2, a castigat pentru a treia oara Turneul Campionilor, dupa ce l-a invins, luni seara, la Londra, cu scorul de 6-3, 6-4, pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competitiei.

Djokovici, care a mai castigat Turneul Campionilor in 2008 si 2012, i-a egalat pe germanul Boris Becker si pe americanul John McEnroe. Liderul victoriilor este elvetianul Roger Federer, care a castigat turneul de sase ori.

"Nu puteam termina mai bine sezonul ATP, dar de acum ma gandesc la finala Cupei Davis. Aceasta victorie imi da o motivatie puternica pentru 2014. Am reusit 22 de victorii consecutive in acest final de an si este cea mai frumoasa serie a mea dupa cea reusita in debutul lui 2011. Sunt fericit ca mi-am revenit dupa ce Nadal m-a invins in semifinale la Roland-Garros si in finala de la US Open. Rivalitatea noastra ne-a permis sa ne impingem limitele la maxim. El a facut un progres enorm pe suprafata dura si a devenit un jucator complet. Dupa finala de la US Open am inteles ce am de facut pentru a-l putea invinge din nou. Rezultatele arata ca echipa mea a muncit foarte bine. Dupa finala Cupei Davis voi merge la un turneu demonstrativ in Africa de Sud, apoi imi voi lua o binemeritata pauza", a spus Djokovici, potrivit mediafax.

Rafael Nadal a afirmat ca serviciul a facut diferenta in finala de la Londra. "In aceasta seara am avut unele probleme la serviciu. El a servit bine si asta a facut diferenta. In rest, am fost acolo. Am fost putin ghinionist in finalul primului set, mi-a lipsit coerenta. Djokovici a jucat mai bine decat mine si nu pot decat sa-l felicit. Am pierdut astazi, dar nu-mi voi schimba cariera. Accept infrangerile si incerc sa invat din ele. Sper sa ma pot revansa la Australian Open. Este incredibil ca eu si Djokovici am jucat deja de 39 de ori unul impotriva celuilalt, este un moment special in istoria tenisului", a precizat Nadal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.