Sport 14 Iulie 2013 17:32
Fostul jucator de tenis Ion Tiriac va fi inclus, sambata, in International Tennis Hall of Fame la categoria contributii pentru dezvoltarea tenisului pentru antreprenoriat si promovarea de mari turnee.

Potrivit dolce-sport.ro, motivarea includerii lui Tiriac a fost facuta de fostul tenisman american, Stan Smith, presedintele International Hall of Fame & Museum.

"Ca un rezultat al fabuloasei sale contributii la dezvoltarea tenisului si multiplele sale calitati, o comisie compusa din istorici ai tenisului, experti si membri ai Hall of Fame l-au desemnat pe Ion Tiriac pentru aceasta onoare. De la inceputul organizatiei, in 1954, numai 224 persoane din 19 tari au fost incluse in Hall of Fame", se arata pe site-ul oficial al organizatiei.

Ion Tiriac este al doilea tenisman roman, dupa Ilie Nastas, care va fi inclus in International Tennis Hall of Fame.

"Nominalizarea a venit tarziu si a venit devreme, pentru ca sunt foarte atenti si foarte selectivi in optiunile lor. Ganditi-va ca in 50-60 de ani au fost alesi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, ma asteptam si nu ma asteptam la aceasta onoare. Inteleg ca federatia internationala m-a propus, pentru ca trebuie sa te propuna cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, ca te aleg oamenii tenisului. Nu functionarii, nici jurnalistii, ci sportivii si oamenii care s-au ocupat de acest sport", a afirmat Ion Tiriac in februarie, atunci cand a aflat ca va fi inclus in Hall of Fame-ul tenisului mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.