Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a inceput, duminica seara, cu intonarea imnului national si cu parada delegatiilor tarilor participante, la eveniment asistand fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Presedintele Comitetului de Organizare EYOWF 2013, George Scripcaru, primarul Brasovului, a deschis seria discursurilor oficialitatilor. De asemenea, s-au adresat publicului presedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, dar si presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge.

Premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisa editia de iarna a FOTE, scrie MEDIAFAX.

"Imi revine deosebita onoare de a declara deschisa a unsprezecea editie a Festivalului Olimpic al Tineretului European", a spus Ponta atat in limba romana cat si in limba engleza.

La festivitatea de deschidere a FOTE participa fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, senatorul Petre Roman, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, precum si Ion Tiriac si presedintele Comitetului Olimpic International (CIO) si, totodata, fondatorul Festivalului Olimpic al Tineretului European, Jacques Rogge.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a editie, se desfasoara in Brasov, Rasnov, Predeal, Cheile Gradistei - Fundata, in perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat in Romania participa 900 de sportivi si 600 de membri ai delegatiilor, din 45 de tari.

Grecia, tara unde s-au nascut Jocurile Olimpice, a deschis parada celor 45 de tari participante. Romania, in calitate de tara gazda a intrat ultima pe stadion, iar tricolorul a fost purtat de schiorul fondist Pripici Florin Daniel, multiplu medaliat la Campionatele Europene la U18.

Ulterior, a fost aprinsa Flacara Olimpica, purtata dinspre curtea interioara a Primariei catre Arena Liceului cu Program Sportiv "Ion Tiriac" de catre patru sportivi: Sasu Iulia Maria, Dudu Nicolae, Vlad Ionescu si Patea Sorin Iulian. Flacara Olimpica a fost aprinsa de campionul olimpic la sabie Mihai Covaliu.

Citeste si:
Mai mult decât modă, un stil de viață. Lefties se lansează oficial...
Mai mult decât modă, un stil...

Seara s-a incheiat cu un program artistic, cuprinzand concerte ale Innei si Sensor.

Tot duminica au avut loc si primele probe din cadrul FOTE, probele de patina viteza pe pista scurta de 1500 de metri. Rusia a luat trei medalii, Franta doua, iar Polonia una, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.