În mai multe penitenciare din țară au izbucnit proteste. Polițiștii au refuzat să mai intre la program.

Proteste în penitenciarele din România

Polițiștii din penitenciarele din România au refuzat să mai intre la program și au declanșat mai multe proteste. Aceștia spun că sunt indignați de faptul că trebuie să lucreze suplimentar și duc lipsă de personal. Ba mai mult, aceștia susțin că discuţia avută cu ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, nu le-a rezolvat problemele. Ministrul le-a spus că nu îi poate ajuta. Polițiștii protestează, însă deţinuţii au ajuns să fie supravegheaţi de secretare.

La Penitenciarul de la Poarta Albă, polițiștii spun că s-au săturat de minciuni, vorbe goale și promisiuni deșarte. Oficialii ar fi discutat cu ei anterior și le-au promis condiții de muncă mai bune, însă în zadar. Le-au promis fonduri suplimentare și că orele efectuate vor fi plătite.

Polițiștii au ieșit să protesteze pentru că li s-au făcut promisiuni de care nu s-a ținut cont nici până în prezent. Orele suplimentare în continuare nu sunt plătite, iar oamenii se revoltă și își cer drepturile. Polițiștii sunt deciși de această dată să obține ceea ce și-au propus. Pe durata protestelor, deținuții rămân nesupravegheați.

Ce spune Administrația Naționale a Penitenciarelor

Potrivit comunicatului de presă, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța - Poarta Albă și Tg. Jiu, cu care, dealtfel, se află într-un dialog permanent.

ANP a menționat că mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este de a merge la dialog și comunicare cu polițiștii care protestează, adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative.

Conducerea ANP a transmis că deşi "acțiunile de protest vor îngreuna considerabil activitățile curente, siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât și reprezentanții organizațiilor sindicale".

Citeste si:
Peste 9.000 de detinuti au fost eliberati in ultimele 10 luni in...
Peste 9.000 de detinuti au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2023 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.