Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că sâmbătă după-amiază, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,2 în zona seismică Vrancea.

Cutremur cu magnitudinea de 3,2 în România

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 Aprilie 2023, la ora 14:22:08 (ora locală a României), a avut loc un cutremur slab cu magnitudinea de 3,2 în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 89km, a transmis Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropiere de următoarelor oraşe: 38km NV de Focșani, 73km E de Sfântu-Gheorghe, 76km N de Buzău, 82km S de Bacău, 84km SV de Bârlad, 90km E de Brașov.

La sfârșitul lunii martie, trei cutremure au zguduit România în două zone seismice diferite. Două dintre acestea au fost înregistrate în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, cu o magnitudine de 3,9, respectiv 3,1, iar al treilea cutremur a avut loc în Gorj, a transmis Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Numărul cutremurelor în România a crescut după tragedia din Turcia și Siria

De la începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,2 pe Richter. În ceea ce privește zona Olteniei, judeţul Gorj, Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat 56 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,9. După puternicul cutremur care a avut loc în Turcia în data de 6 februarie, numărul cutremurelor din România a crescut semnificativ, chiar dacă acestea au magnitudini slabe.

Cutremur de 6,9 magnitudine în Rusia

Cu doar o săptămână în urmă, în Rusia, mai exact la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,9. Seismul s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, a transmis Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

Citeste si:
Cutremur în zona Vrancea - Buzău. Ce intensitate a avut seismul
Cutremur în zona Vrancea -...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Aprilie 2023 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.