Cutremure în lanț în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică
Primul cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe Richter a avut loc la ora 1:32 (ora locală a României) la adâncimea de 122 km şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 54 km nord-vest de Buzău, 57 km sud-est de Braşov, 59 km nord de Ploieşti, 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 75 km vest de Focşani şi 87 km nord-est de Târgovişte.
Al doilea cutremur cu o intensitate de 2,1 s-a produs la ora 04:18:13 (ora locală a României), în Oltenia, Gorj, la adâncimea de 14km. Cutremurul s-a resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 21km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 67km S de Hunedoara, 81km S de Deva, 92km E de Resita.
Cel de-al treilea cutremur a avut loc de asemenea în zona seismică Vrancea, Buzău, la ora locală 4:20 la adâncimea de 106 km, înregistrând o magnitudine de 3,1. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 49 km nord-vest de Buzău, 62 km nord-est de Ploieşti, 63 km est de Braşov, 64 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 69 km sud-vest de Focşani şi 92 km nord-est de Târgovişte.
Zeci de cutremure în Gorj și Vrancea
De la începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,2 pe Richter. În ceea ce privește zona Olteniei, judeţul Gorj, Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat 56 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,9. După puternicul cutremur care a avut loc în Turcia în data de 6 februarie, numărul cutremurelor din România a crescut semnificativ, chiar dacă acestea au magnitudini slabe.
După tragedia din Turcia și Siria, în zona Oltenia din România au început să apară tot mai multe cutremure, unele dintre ele fiind destul de puternice. Unul dintre cutremurele petrecute în Gorj, cu magnitudinea de 5,7, a avut în jur de 540 de replici. În urma seismului, mai multe clădiri au avut de suferit, iar oamenii au intrat în panică.
Șapte cutremure înregistrate în România în mai puțin de o zi

Zona în care s-au produs cutremurele are o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare. Ultimul cutremur cu magnitudinea de 5,2 a avut loc în 1943, la adâncimea de 9,9 kilometri. În România, cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri și o magnitudine de 5,7.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria
Sursa: retail.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Am închis capitole din viața mea pentru a mă putea bucura de prezent
Sursa: garbo.ro
-
Tehnologiile low-code susțin transformarea digitală
Sursa: futurebanking.ro
-
10 Cărți minunate pentru copii și emoțiile lor
Sursa: kudika.ro
-
IGSU dezminte o informare care circulă pe WhatsApp: instituția neagă o...
Sursa: wall-street.ro