Clienții care au trecut la Hidroelectrica, companie cu cel mai mic preț la energie, regretă acum mutarea. Pe lângă facturile care nu mai vin, sute de mii de clienți se întreabă ce se întâmplă cu contractele încheiate în urmă cu un an, care expiră. Mai mult, abonații sunt tratați diferit de compania de stat, unii primind oferte cu un preț mai mare, alții rămânând la un tarif mai mic.

Clienții Hidroelectrica regretă mutarea

Acum un an, sute de mii de abonați au migrat către Hidroelectrica. Prețul, care era cel mai bun din piață la acea dată, i-a convins. Multora, însă, le expiră deja contractele, iar în lipsa unor notificări de la furnizor, oamenii nu știu ce să facă. Compania sunt că sunt două variante. Cei care nu primesc nicio notificare rămân cu prețul vechi, anume de 25 de bani pe kWh, iar contractul se prelungește automat.

„Dacă nu se modifică nimic din contract, fie că vorbim de preţ sau orice altă clauză, practic nu este necesară o corespondenţă între părţi”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Dar sunt și clienți care primesc înștiințări cu noua ofertă, un pic mai mare, de 28 de bani pe kWh. Ei pot accepta, tacit, sau pot refuza prelungirea contractului.

„Pentru unii clienţi păstrează preţul ofertat în urmă cu un an. La alţii creşte. E puţin ciudată această decizie”, a completat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

„Este, probabil, o lipsă de capacitate din partea Hidroelectrica de a face faţă afluxului extrem de mare de clienţi”, a transmis Corneliu Bodea, expert în energie, pentru Observator.

Hidroelectrica nu emite nici acum facturile cu regularitate

Nici după aproape un an de la semnarea contractului furnizorul nu a început să emită facturile cu regularitate. Ultimul document de plată venit este pentru luna iulie 2022.

Săptămâna aceasta, clienții Hidroelectrica vor primi facturile pentru luna august a anului trecut, a promis compania, care nu exclude că documentele de plată ar putea conține sume eronate. Prin urmare, îi îndeamnă pe abonați să semnaleze eventualele probleme.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.