Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că a sancționat convențional furnizorul Hidroelectrica cu o amendă în valoare de 400.000 de lei. Potrivit unui comunicat al instituției, amenda reprezintă dublul maximului prevăzut de lege.

Hidroelectrica a fost amendată cu 400.000 de lei de către ANRE

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis că a aplicat o amendă în valoare de 400.000 de lei companiei Hidroelectrica. Drept motiv, ANRE spune că Hidroelectrica nu ar fi reacționat la numeroasele sesizări și reclamații cu privire la felul cum se atârnă față de clienții săi.

“În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză”, conform ANRE.

După ce s-au încheiat acțiunile de control, s-au identificat mai multe nereguli în activitatea furnizorului Hidroelectrica. Una dintre acestea este neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia.

Facturi de la Hidroelectrica, neemise din luna octombrie

O altă încălcare ar fi netransmiterea sau întârzierea în transmitere a răspunsurilor la solicitările adresate de clienți și neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

„În cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare”, menționează sursa citată.

Prin urmare, Hidroelectrica a primit o amendă în valoare de 400.000 de lei, dublul maximului prevăzut de lege. În continuare, ANRE va monitoriza comportamentul furnizorilor de energie electrică și gaze naturale față de clienți. În luna februarie, ANRE a anunțat că a efectuat verificări la Hidroelectrica din cauza neemiterii facturilor în ultimele luni, chiar dacă reprezentanții companiei au promis că situația se va rezolva cât de curând.

Citeste si:
În ce perioadă pot transmite indexul autocitit clienții Hidroelectrica
Hidroelectrica anunță...

Compania a fost dur criticată de consumatori pentru că au ridicat prețurile în ultima perioadă destul de mult. De asemenea, Hidroelectrica a întâmpinat probleme la emiterea facturilor, multe dintre acestea nemaifiind emise din luna octombrie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.