AirConnect este cea mai nouă companie aeriană din România. Aceasta va începe operarea zborurilor de luni, 27 martie, fiind efectuate curse atât interne, cât și externe.

AirConnect, o nouă companie aeriană românească. Unde va efectua zboruri

Începând de luni, 27 martie 2023, noua companie aeriană românească AirConnect operează zboruri regulate interne atât interne, din București, către Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și externe, din București și Cluj, către Budapesta. Începând din luna iunie, compania va opera și noi rute, estivale, ȋn țară și ȋn străinătate. Iar din toamnă, compania își propune să extindă lista destinațiilor interne și externe.

„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Din 27 martie, compania aeriană AirConnect operează următoarele zboruri:


  • București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale

  • București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale

  • București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale

  • București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale

  • București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale

  • Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale

AirConnect a fost lansată în 2021 la inițiativa a 5 investitori români

Din luna iunie, în sezonul estival, compania aeriană românească va opera zboruri externe ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. Flota AirConnect cuprinde două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Aparatele de zbor sunt cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, având cu 40% mai puține emisii de CO2 într-o singură călătorie.

Citeste si:
Premierul Ciucă, despre situația Blue Air: „Există suspiciuni;...
Premierul Ciucă, despre...

Noua companie aeriană românească AirConnect a fost lansată în anul 2021 la inițiativa a cinci investitori români. Organizația este condusă de Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrare. În 2022, compania aeriană a operat zboruri charter către Grecia, Turcia, ȋn parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Tudor Constantinescu este unul dintre cei care a pus bazele companiei aeriene Bule Air, care a intrat în insolvență de curând. Acesta a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei, brandul și activitatea Blue Air, obținând şi licenţa pentru transport aerian. În anul 2019, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, iar în mai 2021, împreună cu alţi patru investitori privaţi, au pus bazele noii companii aeriene românești AirConnect.

Citeste si:
Blue Air va rambursa banii călătorilor doar cu o condiție. Care...
Blue Air va rambursa banii...

Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență din propria inițiativă, după ce în septembrie 2022 a anulat toate zborurile. Compania a adunat datorii de peste 230 de milioane de euro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.