Voucherele de alimente oferite de statul român vor fi încărcate pentru tranşa a doua înainte de Paști, pentru ca românii care beneficiază de ajutor să își poată face cumpărături înainte de sărbători.

Românii vor primi tranșa a doua înainte de sărbătorile de Paști

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat anterior că românii vor beneficia și în 2023 de vouchere alimentare și mese calde. Aproximativ 2,4 milioane de persoane aflați în situații de vulnerabilitate beneficiază de acest ajutor social. În luna aprilie, beneficiarii vor primi și pachete cu produse alimentare și bani pentru plata facturilor la curentul electric.

"Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

De asemenea, familiile vulnerabile cu copii primesc vouchere pentru rechizite şi îmbrăcămintea școlarilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice.

„Putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene - 1,8 miliarde de euro într-un singur an", a mai spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei mai mulți beneficiari ai voucherelor de alimente și mese calde se regăsesc în Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410). Tichetele sociale pentru alimente se acordă din două în două luni în acest an, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Voucherele sunt folosite pentru a cumpăra produse alimentare și produse de bază.

Citeste si:
Lista miniștrilor actuali pe care îi vrea Ciolacu în Guvernul său
Lista miniștrilor actuali pe...

Banii vor fi virați înainte de 16 aprilie

Până în prezent, peste 2,37 de milioane de persoane vulnerabile beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că s-au mai adăugat peste 46.000 de persoane pe listă, iar în scurt timp vor primi și acestea cei 250 de lei. Românii vor primi banii pe carduri înainte de data de 16 aprilie pentru a putea să își facă cumpărăturile pentru sărbătorile de Paști.

Voucherele pentru alimente sunt distribuite următoarelor categorii de persoane:


  • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

  • persoanele fără adăpost.
Citeste si:
Noi vouchere oferite de stat pentru 50.000 de români
Noi vouchere oferite de stat...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.