În noul an, românii vor beneficia în continuare de vouchere sociale. Însă prima tranșă nu va fi livrată chiar în prima lună a anului.

Vocherele sociale vor fi livrate și în 2023

Românii s-au bucurat de prima veste bună pentru 2023. Voucherele alimentare vor fi livrate și în 2023. Însă prima tranșă nu va fi distribuită în ianuarie, ci abia în martie 2023, iar următoarele tranșe vor fi trimise la fiecare două luni, adică în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie. Toate aceste vouchere au valoarea de 500 de lei, bani pe care românii îi vor primi pe parcursul anului 2023.

De asemenea, și ajutorul pentru energie va întârzia în noul an. Abia în luna februarie va fi livrat jumătate din acest ajutor. Restul urmează să fie livrat abia în luna septembrie, în condițiile în care oamenii ar fi trebuit să își plătească facturile rămase restante din luna noiembrie a anului 2022. Totodată, și bătrânii vulnerabili vor beneficia de ajutoare financiare, jumătate din acești bani vor fi distribuiți în această lună, iar restul, în luna octombrie.

Voucherele pentru alimente sunt distribuite următoarelor categorii de persoane:


  • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

  • persoanele fără adăpost.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2023 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.