Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va fi prezentat un nou Program de guvernare și o nouă echipă de miniștri, doi dintre aceștia fiind evidențiați în mod special pentru performanțele lor. Totodată, șeful partidului a menționat că premierul Nicolae Ciucă va demisiona din funcție când va veni „timpul convenit”.

Ciolacu, despre lista actualilor miniștri pe care îi vede în Guvernul său

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că rotația guvernamentală va avea loc. Prin urmare, Ciolacu a dat asigurări că premierul Nicolae Ciucă va demisiona atunci când va veni momentul stabilit. Atât România, cât și Europa a trecut prin moemnte complicate în ultimii aproape doi ani, însă Ciolacu este optimist asupra vremurilor care vin.

„Se face rotația cu certitudine. Suntem oameni de onoare și am înțeles momentul complicat prin care a trecut România, fiindcă, orice s-ar spune, într-un an și jumătate se puteau face mai multe lucruri, dar totuși a fost o perioada complicată pentru întreagă Europa. (...) Domnul prim-ministru își va da demisia la timpul convenit de mine și domnia sa și acest lucru se va întâmplă. Avem pașii și absolut tot stabilit, cum se va proceda”, a explicat Marcel Ciolacu despre discuțiile cu privire la rotativă guvernamentală.

Șeful PSD spune că este important ca programul de guvernare din prezent să fie completat și terminat. Oficialul român spune că punctul de plecare este de la actualul program de guvernare la care se vor implementa noi modificări, deoarece există alte priorități față de acum un an și jumătate.

„Împreună, important e să avem programul de guvernare finalizat. Se pleacă de la actualul program de guvernare, la care venim cu lucruri noi, pentru că societatea e într-o dinamică și există și alte priorități decât acum un an și jumătate. Împreună cu Ciucă, vom ieși la presă, vom spune prioritățile programului de guvernare și va fi ușor”, a mai spus Ciolacu.

Sorin Grindeanu, cea mai mare execuție din istoria miniștrilor Transporturilor

În ceea ce privește schimbarea unor miniștri, președintele PSD a menționat doi dintre membri actualului Guvern care s-au remarcat datorită performanțelor sale. Unul dintre miniștrii lăudați de Ciolacu este Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

„Avem un protocol pe care îl respectăm, dar nu pot să mint și să nu spun că acum există doi miniștri performanți în Guvernul României. Știu ce a găsit Bolos la Fonduri, dezastrul de acolo, Bolos cu toată coaliția trebuie să urmeze un program făcut de Ghinea, cu bune și rele, semnat de prim-ministrul de atunci, că Parlamentul nu a avut acces la PNRR, cu un exercițiu financiar pe care sper să îl închidem bine. A mai fost un ministru după Ghinea de la PNL, aș fi incorect să nu îl laud pe Bolos.”, a mai susținut Ciolacu.

Liderul PSD l-a menționat și pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, despre care a spus că are cea mai mare execuție din istoria miniștrilor Transporturilor. Anume Grindeanu a contribuit la înaintarea proiectului pentru Autostrada Moldovei.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

„Trebuie să fii obtuz să nu vezi că în sfârșit România va avea Autostrada Moldovei pe care au promis-o toți în ultimii 30 de ani. Mâine putem să mergem să vedem lucrările care se fac într-un ritm susținut. E posibil că până în 2024, bănățeanul Grindeanu să facă Autostrada Moldovei până la Pașcani”, a mai susținut Ciolacu.

Miniștrii PSD care ar putea fi remaniați


  • Marius Budăi, ministrul Muncii

  • Florin Spătaru, ministrul Economiei

  • Adrian Câciu, ministrul Finanțelor

  • Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

  • Gabriela Firea, ministrul Familiei

Miniștrii PNL care ar putea fi remaniați


  • Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

  • Lucian Bode, ministrul de Interne

  • Virgil Popescu, ministrul Energiei

  • Daniel Cadariu, ministrul Turismului

  • Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene

  • Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Citeste si:
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi...
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2023 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.