Ghidul simulărilor examenelor naționale a fost publicat
Ministerul Educației a publicat joi, ghidul simulării examenelor naționale. Primii care vor trece prin probele de foc vor fi elevii claselor a VIII-a, după care vor urma și simulările pentru examenele de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a. În document este menționat faptul că accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar simulările vor începe la ora 9.00, ora la care vor fi distribuite subiectele.
Elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție două ore pentru a susține proba scrisă, iar elevii din clasele terminale de liceu vor avea 3 ore din momentul distribuirii subiectelor. Elevii claselor a VIII-a vor avea de susținut 2 probe scrise, la matematică și limba română, și o a treia materie la limba maternă în unele instituții. Absolvenții claselor a XII-a vor susține 3 probe scrise, și la limba maternă, dacă este cazul.
Calendarul simulărilor examenelor naționale
Simulare Evaluare Națională
- 20 martie: Limba şi literatura română - probă scrisă;
- 21 martie: Matematică - probă scrisă;
- 22 martie: Limba şi literatura maternă - probă scrisă;
- 29 martie: comunicarea rezultatelor.
Simulare Bacalaureat
- 27 martie: Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română;
- 28 martie: Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului;
- 29 martie: Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării;
- 30 martie: Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă;
- 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.
Ministerul Educației a menționat că simulările examenelor sunt organizate pentru a familiariza și pentru a ajuta elevii să se adapteze cu presiunea, stresul, condițiile și sarcinile propuse. Simulările sunt o pregătire a elevilor pentru examenele reale.
Simulare Bacalaureat și Evaluare Națională 2022.Programul...

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", se aminteşte în ghid.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Roxana Petria, ING Bank: Clienții au nevoie de predictibilitate și simplitate
Sursa: futurebanking.ro
-
Vești noi de la Celine Dion, înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani! Ce...
Sursa: kudika.ro
-
Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care...
Sursa: garbo.ro
-
FOTO | VIDEO: Lamborghini a prezentat primele imagini cu Revuelto, primul...
Sursa: wall-street.ro