România nu vrea să mai procure vaccin împotriva COVID-19
Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România nu vrea să mai achiziționeze vaccin anti-COVID-19, astfel alăturându-se deciziei Bulgariei. Ministrul spune că a anunțat ceva luni în urmă și Comisia Europeană, și producătorii de vaccin despre decizia luată.
Rafila spune că nu este de acord să se procure doze de vaccin în cantități mari ca mai apoi acestea să ajungă să fie distruse pentru că nu s-au întrebuințat. În prezent, România mai are 8 milioane de doze de vaccin din 2022.
„Ne-am alăturat tuturor acestor demersuri. România împreună cu alte nouă state europene au făcut acest lucru. Încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens. (...) Este inadmisibil ca produse care nu sunt folosite să fie cumpărate în cantități mari și apoi distruse. (...) Ar mai fi opt milioane de doze pe anul trecut, iar pentru anul în curs nu am luat nicio doză din cele 19 milioane care reprezintă angajamentul Românuiei.”, a afirmat Alexandru Rafila.
Ministrul sănătăţii din Bulgaria, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile anti-COVID-19 nu au niciun efect contra noilor variante apărute în ultima perioadă. Ca și România, Bulgaria a decis să nu mai procure doze de vaccin împotriva COVID-19. De asemenea, ministrul bulgar a cerut Comisiei Europene să rezilieze contractul cu Pfizer.
„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populaţia nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi şi nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev la BNT.
Kraken, cea mai infecțioasă tulpină a COVID-19
Kraken este considerată ca fiind cea mai infecțioasă tulpină a COVID-19. Aceasta s-a răspândit cu repeziciune în SUA, Asia și în câteva țări din Europa. Este cea mai nouă variantă de COVID-19, însă din fericire în România nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu această tulpină.
Alexandru Rafila este audiat în Comisia Parlamentară de Anchetă

În ultimele 6 luni, numărul românilor care s-au vaccinat anti-Covid a scăzut semnificativ față de prima perioadă în care vaccinul abia apăruse. Între timp, restricțiile COVID s-au ridicat total, iar oamenii au revenit la viața de dinainte.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Cristian Sălceanu, fost director Bolt, devine Country Manager la Sezamo
Sursa: retail.ro
-
Iveco și-a împrospătat toată gama în urma unei investiții record de 1 mld. euro
Sursa: wall-street.ro