SUA trimite tehnică militară în România și Bulgaria
O navă cu echipament militar american a ajuns duminică în portul grecesc Alexandroupolis. Conform publicației bulgare Obektivno, tehnica militară aparține NATO și va fi transportată în România și Bulgaria, unde vor avea loc exerciții militare majore în viitorul apropiat.
Nava americană Liberty Pride a livrat echipament militar în portul Alexandroupolis, în nordul Greciei. Potrivit informațiilor portalului de informații grec 902.gr, tehnica militară descărcată la Alexandroupolis aparține NATO și va fi transferată în Bulgaria și România, unde se vor desfășura exercițiile militare majore ale alianței Atlantic Resolve 23 și Defender Europe, în viitorul apropiat.
Nava de marfă, lungă de 200 de metri, a acostat duminică dimineața și a început să descarce echipamentul militar. A sosit la Alexandroupolis din portul american Charleston și va pleca la mijlocul săptămânii viitoare.
Nava de marfă americană este veriga principală în lanțul de aprovizionare pentru trupele NATO din Europa de Sud-Est, iar procesul este de așteptat să continue până la sfârșitul lunii august.
În urmă cu câteva zile, peste 200 de ofițeri și civili ai Armatei SUA au ajuns la Alexandroupolis pentru a transporta echipamentele militare pe care Liberty Pride le descarcă, notează portalul.
Portalul de știri in.gr notează, la rândul său, că în următoarele zile sunt așteptate nave de transport în portul Alexandroupolis pentru a descărca echipamente militare care vor fi transportate în Europa de Nord, în Marea Baltică și, mai ales, spre ţările care se învecinează cu Rusia.
De când vor putea merge românii în SUA fără vize. Anunțul oficial...

Americanii numesc acum Alexandroupolis „Souda Nord”. Americanii au o bază Souda pe insula Creta, din simplul motiv că le este mai ușor să ajungă în orice parte a Europei (ocolind Dardanelele) aducând arme prin ea, deoarece orașul are o rețea decentă de cale ferată și rutieră și, bineînțeles, cu port propriu.
„Brigăzile rotative ajung în Grecia cu echipamentul lor pentru o ședere de nouă luni în Europa și apoi se întorc acasă”, menționează publicația.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro