Raed Arafat a anunțat că Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat un ghid pentru situații de criză. Astfel, românii vor putea afla cum să se comporte în cazul diferitor situații de criză.

DSU a lansat un ghid pentru situații de criză

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat un ghid care conține instrucțiuni și informații pentru situațiile de criză. Românii îl vor putea accesa pentru a afla cum să procedeze în cazul în care sunt surprinși de o situație de criză. Arafat spune că autoritățile române s-au concentrat pe partea de prevenție.

Ghidul conține informații despre diverse situații de urgență, nu doar cutremur, incendii și inundații, dar și informații despre protecția cibernetică.

"Până acum ne-am concentrat pe partea de prevenire, iar astăzi o să lansăm un ghid care este Ghidul pentru Situații de Criză. Nu l-am numit situații de urgență, pentru că el include mai mult decât doar situațiile de urgență. Include și anumite informații despre dezinformare, include si informații despre protecția cibernetică care sunt necesare populației.”, a transmis Arafat.

Șeful DSU a menționat că ghidul situațiilor de criză poate fi accesat destul de rapid și ușor, în format fizic, deoarece nu toată lumea dispune de internet, iar în unele zone acesta este mai greu disponibil. Arafat a subliniat că va face tot posibilul ca ghidul să ajungă în zonele în care nu ajunge internetul, pentru ca toată lumea să fie informată și să știe ce are de făcut în orice fel de situație de criză.

„Ghidul se regăsește si pe fiipregătit.ro. L-am făcut în format fizic pentru că online-ul nu este accesat peste tot, și mai ales în zonele rurale, dorim ca acest ghid să ajungă acolo. Vom distribui acest ghid în toate zonele în care există riscuri și unde oamenii nu accesează partea online ușor" a declarat, Raed Arafat.

Citeste si:
DSU, împreună cu Lidl România și Fundația pentru SMURD au instalat...
DSU, împreună cu Lidl România...

Exercițiul „Miercurea Sirenelor” a fost reluat

Miercuri, 1 martie, sirenele din toată România au răsunat într-un exercițiu de testare. Alarmele din mai multe orașe ale României au răsunat între orele 10-11. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că „Miercurea Sirenelor” a fost reluată pentru a testa buna funcționare a alarmelor din țară în caz de situații de urgență.

„În perioada vizată, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul - alarmă la dezastre -, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, au transmis oficialii IGSU.

Citeste si:
Tocmai 15% din sirenele din România testate miercuri nu au funcționat
Tocmai 15% din sirenele din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.