Lucrătorii unei fabrici din Iași s-au pus pe găsit colegi, după ce au aflat câți bani primesc recompensă de la șeful lor pentru asta
Recrutarea de personal calificat este recompensată la această fabrică de ambalaje și pungi din Iași, unde lucrează aproape 150 de oameni. E nevoie, însă, de specialiști, care sunt greu de găsit.
„Pentru că utilajele astea sunt performante, dar, surpriză, nu funcţionează singure niciodată. În acelaşi timp căutăm oameni cu multă experienţă. Ăsta e motivul pentru care suntem dispuşi să oferim o recompensă, dar şi să-i recompensăm aşa cum merită!”, a declarat Tiberiu Stoian, patron fabrică ambalaje Iași, pentru Observator.
300 de dolari primesc lucrătorii care aduc în companie un mecanic cu experiență, de pildă. Ideea a surâs oamenilor și s-a răspândit cu rapiditate. „Este o idee foarte bună, deja am vorbit și în familie, și pe la cunoscuți, și pe la vecini”, a spus Florin Ciobanu, angajat. Maniera este folosită de mulți ani cu succes în Statele Unite ale Americii și ia având și în companiile de la noi.
„Oamenii deja sunt mult mai deschişi unii cu ceilalţi pentru că încrederea deja s-a consolidat în anii trecuţi când au lucrat deja împreună. Este un range in functie de nivelul de senioritate”, a transmis Corina Matei, specialist HR.
Dublă motivație
Experții susțin că șansele ca angajații să se adapteze rapid și să rămână mai mult timp în companie sunt mai mari prin recomandarea cu recompensă.
„Este vorba şi de costurile pe care le impune căutarea unui loc de muncă, una este să plăteşti o platformă de recrutare şi alta este să dai banii respectivi unei persoane care îţi va aduce pe cineva în companie. Îl motivezi şi pe cel care îţi va aduce specialistul şi în acelaşi timp investeşti banii respectivi în ceva, în motivarea propriului angajat”, a explicat Diana Chihaia, de la Serviciul pentru Inserție Profesională al UAIC.
Citeste si:Românii vor să reducă săptămâna de muncă la 4 zile. Ce spun...
![]()
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
Cât costă carnea de miel în 2023? Prețurile din magazine și de la fermieri
Sursa: retail.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Dan Avram, BT: „Clienții se așteaptă ca onboardingul să fie rapid, ca...
Sursa: futurebanking.ro
-
Fiica lui Nosfe a simțit că tatăl ei a murit. Mădălina Crețan, mărturisiri...
Sursa: kudika.ro
-
Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac...
Sursa: garbo.ro
-
Studiu: Drogurile și alcoolul nu încurajează creativitatea consumatorilor
Sursa: wall-street.ro