Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis un mesaj emoționant în care a mulțumit autorităților române pentru sprijinul acordat după ce Turcia a fost zguduită de un cutremur devastator. O echipă de sprijin din România a fost trimisă pentru a ajuta salvatorii turci să caute victimele cutremurului.

Mesaj de mulțumire transmis de Ambasada Turciei la București

Ambasada Turciei la București a transmis un mesaj în care a mulțumit României pentru ajutorul acordat poporului turc în aceste momente grele după cutremurul puternic care a avut loc luni dimineață.

"Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. (...) Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes", a transmis Ambasada Turciei.

De asemenea, într-un alt mesaj postat pe pagina de Facebook, Ambasada Turciei la București a menționat despre strângerile de donații pentru Turcia. Autoritățile îi îndeamnă pe toți doritorii de a contribui financiar să doneze pe site-ul AFAD.

"Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2".

Totodată, Ambasada României în Turcia a publicat pe pagina sa de Facebook link-urile instituţiilor de la care pot obține informații despre starea drumurilor şi autostrăzilor din ţară.

Turcia a fost zguduită de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani

Cutremur devastator în Turcia și Siria. Turcia a fost lovită, luni, de cel mai puternic cutremur din ultimul secol: 7,8 pe Richter. Totul a durat un minut, timp care reprezintă o veșnicie pentru o asemenea tragedie. Printre cei aflați atunci acolo s-au numărat și mulți români.

Au fost două seisme majore în mai puțin de zece ore; primul de 7,8, noaptea, iar al doilea de 7,5, în miezul zilei. Catastrofe cu victime în mai multe țări. Aproape 4.300 de morți și 20.000 de răniți este bilanțul care se agravează treptat. Zece români vor fi aduși acasă cu avioane militare. Mărturiile alor noștri, prinși în mijlocul dezastrului din Turcia.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.