Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină nivelul maxim de alertă în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Specialiștii spun că noul coronavirus reprezintă un risc pentru oameni și nu este cazul ca aceștia să se relaxeze.

Nivel maxim de alertă pentru COVID-19

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a ținut cont de recomandările Comitetului de urgenţă cu privire la reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la virusul COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a menționat că în opinia sa, ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia de COVID-19 este prematură. Pandemia se află într-un "punct de tranziţie" și este nevoie de o gestionare atentă pentru "atenuarea potenţialelor consecinţe negative".

Timp de trei ani de pandemie COVID-19, peste 6,8 milioane de persoane şi-au pierdut viaţa. Acest virus a afectat toate țările lumii, decese fiind în număr neașteptat de mare. Situația a fost îmbunătățită de apariția vaccinurilor şi a tratamentelor. Directorul general al OMS speră la ridicarea urgenţei de sănătate publică în acest an, datorită accesului la instrumente eficiente care pot fi îmbunătățite.

Bilanț COVID-19 pentru săptămâna 23 - 29 ianuarie 2023

Ministerul Sănătății a anunțat că 647 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 202 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil sunt internate în prezent 817 persoane în secții cu COVID-19. De asemenea, la ATI, sunt internate 117 persoane, dintre care 101 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 75 sunt minori, 74 fiind internați în secții și 1 in ATI.

Până la momentul actual, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.325.006 de cazuri de infectare cu COVID-19, incidenţa înregistrată la 14 zile fiind de 0,21.

Citeste si:
Cutremurul din Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 21.000...
Cutremurul din Turcia și...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.