Veste bună pentru iubitorii de zbor. În fiecare an, la Aeroclubul României, sunt organizate cursuri gratuite pentru persoanele pasionate de pilotaj și parașutism. Cei care vor să își lege viața de aceste două activități aeriene pot profita de oferta instituției române care are o vechime de peste 100 de ani.

Lecții gratuite de pilotaj și parașutism la Aeroclubul României

Aeroclubul României organizează anual ore de pilotaj și parașutism. Orele de curs încep luna viitoare. Până ca elevii să ajungă în zbor, aceștia vor fi nevoiți să treacă o pregătire la sol. Cei care visează să devină piloți sau parașutiști se pot înscrie la cursurile de la Aeroclubul României, dacă au între 16 și 23 de ani.

„La categoriile avion ultra uşor planorism şi paraşutism// mulţi dintre ei vin şi cu vise de a continua în aviaţie, iar avionul ultra uşor este un punct foarte bun de pornire a viitoarei cariere.”, a declarat Voicu Mariș, instructor de zbor.

Cursurile vor fi organizate într-o parte teoretică, care se va efectua la sol, şi una practică.

„Cei care vor doar să încerce le sugerez să facă un salt în tandem şi atunci îşi pot da seama dacă vor să facă asta sau nu.”, a spus Adrian Ioaneș, instructor paraşutism.

Când vor avea loc orele practice și cele teoretice

Zborul a devenit un stil de viață, o dragoste aparte pentru unii. Alexandru Hagiu spune că pasiunea pentru zbor vine de la tatăl său care a fost și el la rândul său pilot.

„Pasiunea zborului am moştenit o de la tatăl meu care a fost pilot pe elicopter. O fac de plăcere practic de 6 ani planoristmul şi acum am hotărât să merg şi pe partea de aviaţie sportivă cu motor.”, a afirmat Alexandru Hagiu, viitor pilot.

Partea teoretică a cursului va avea loc în format online în perioada februarie - aprilie, iar partea practică va începe în luna mai. Tinerii au ocazia să experimenteze un nou domeniu, iar cei care visează la o carieră în aviație, este o oportunitate perfectă pentru a înțelege dacă acest lucru este ceea ce își doresc să facă pe tot parcursul vieții.

Citeste si:
Accidentul de la Clinceni: Instructorul de parasutism ranit, externat
Accidentul de la Clinceni:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.