Începând de anul viitor, la liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Tulcea s-ar putea preda cursuri pentru meseria de marinar.

La un liceu din Tulcea ar putea fi predate cursuri pentru marinari

Prefectul Județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a anunțat că încă din toamna anului trecut au pornit demersurile pentru școlarizarea calificării profesionale de marinar. În primul rând, elevii clasei a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” au fost chestionaţi în legătură cu alegerea meseriei în cazul în care s-ar organiza învățământ profesional dual pentru obținerea acestei calificări.

„Totodată, în luna decembrie 2022, părinţii componenţi ai Consiliului Reprezentativ din școală au răspuns unui chestionar, iar în urma analizei s-a constatat că peste 70% dintre aceștia consideră introducerea meseriei în oferta de școlarizare necesară din perspectiva dezvoltării economice și relevantă faţă de cerințele tinerilor pe termen lung”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Tulcea au transmis că au început deja demersuri pentru obținerea autorizaţiei de funcţionare provizorie. Pentru aceasta au fost elaborate, actualizate și postate pe platforma ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) documentele solicitate, în proporție de 80%. Această activitate urmează să fie finalizată în curând, desigur conform calendarului specific emis de către ARACIP.

„Până la sfârșitul lunii ianuarie 2023, unitatea de învăţământ va înainta către inspectoratul școlar Fișa-tip în vederea autorizării, în scopul obținerii avizului necesar pentru solicitarea către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar a declanşării procedurii de evaluare externă în vederea acordării autorizării de funcţionare provizorie, începând cu anul școlar 2023-2024 pentru calificarea profesională Marinar”, a declarat Cristina Sultan, directorul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea.

Citeste si:
Profesorii amenință cu greva generală din cauza salariilor
Profesorii amenință cu greva...

La moment, la nivelul comisiei tehnice din școală se organizează un necesar pentru dotarea unui atelier care va fi folosit drept atelier la orelor de instruire practică în condiții optime.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2023 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.