Crăciunul este una dintre sărbătorile religioase preferate ale românilor. În diferite colțuri ale țării, această sărbătoare este celebrată diferit. Iată cele mai neobișnuite curiozități despre sărbătoarea de Crăciun și tot ce ține de acest eveniment sfânt.

Cele mai neobișnuite lucruri mai puțin știute despre Crăciun

Primul brad artificial a fost confecționat în Germania, la sfârșitul anilor 1800. Acesta a fost realizat din pene de gâscă vopsite în culoarea verde. Primele ornamente pentru pomii de Crăciun au fost fructele, mai ales merele. Acestea erau legate cu ață și atârnate în pom. Această tradiție a fost modificată după iniţiativa pastorului protestant Martin Luther, undeva prin anii 1500.

Culorile tradiționale ale Crăciunului nu sunt roșu și alb după cum se știe, dar roșu, verde și auriu. Roșul simbolizează sângele lui Iisus Hristos, verdele reprezintă viața și renașterea și auriul este lumina și bunăstarea. În perioada 1647- 1660, Crăciunul a fost interzis de Parlamentul englez la ordinul lui Oliver Cromwell. Acesta considera că este imoral să petreci în acea zi sfântă, iar cei care sărbătoreau erau arestați.

Inițial, cunoscuta melodie "Jingle Bells" a fost compusă pentru o altă sărbătoare americană importantă, Thanksgiving Day, în anul 1857. După aceasta s-a decis ca piesa să fie atribuită sărbătorii de Crăciun. Un fapt care este la fel de puțin știut este că cel mai mare cadou de Crăciun din lume este Statuia Libertății. De asemenea, în lume există două insule numite Christmas, una se află în Oceanul Pacific, iar cealaltă se găsește în Oceanul Indian.

Puțini știu și faptul că sărbătoarea de Crăciun nu a fost sărbătorită mereu pe data de 25 decembrie. Grecii sărbătoreau Crăciunul pe data de 7 ianuarie, iar în Roma, în anul 320, Papa Julius a declarat ziua de 25 decembrie ca dată oficială a naşterii lui Iisus Hristos. De asemenea, Edward Johnson, asistentul inventatorului Thomas Edison a fost cel care a venit pentru prima dată cu ideea de a împodobi pomul de Crăciun cu luminițe alimentate la curent. Această practică a apărut în 1882, iar de atunci oamenii împodobesc până și casele, porțile sau gardurile cu luminițe de Crăciun.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.