Din 2023 nu va mai fi aglomerație lângă școlile din Capitală. Viața părinților care își duc micuții la școală cu mașina ar putea deveni mult mai ușoară datorită sistemului „Kiss and Ride”, adaptat în premieră la București. În Sectorul 2 al Capitalei a fost deja montat. Acesta le permite conducătorilor auto să oprească pe o bandă special amenajată, în fața școlilor și să îi lase în câteva secunde pe elevi. Chiar dacă este primul de acest tip, deja au apărut nemulțumiți care spun că nu mai au unde să parcheze din cauza sistemului.

Fără aglomerație lângă școlile din Capitală, din 2023, cu sistemul „Kiss and Ride”

Astfel de zone vor fi amenajate în fața unităților de învățământ primare și grădinițelor din Sectorul 2. Principala condiție este ca lângă școală să fie artere cu cel puțin două benzi de circulație. Primul sistem a fost montat la școala generală numărul 58.

Mai exact, vor putea opri cel mult 4 mașini, pentru câteva secunde, timp în care copiii vor coborî, apoi vor fi preluați de paznicul școlii și vor fi duși în sala de clasă. În total, această acțiune va dura cel mult 20 de secunde, spune edilul de sector.

Paznicii, însă, spun că nu se vor ocupa ei de cei mici. Pe de altă parte, nici nu a fost bine montat sistemul, că au apărut și nemulțumiri în rândul localnicilor, care se plâng că nu mai au unde să parcheze.

„Acest sistem a desfiinţat câteva locuri de parcare, cred că patru sau cinci, tocmai pentru a se crea aceste două benzi de care avem nevoie. Acolo nu se va mai putea parca”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Alții speră că sistemul „Kiss and Ride” va reduce aglomerația din fiecare dimineață din preajma școlilor și grădinițelor.

„Traficul va fi fluidizat. Fiecare şcoală va avea propriul sistem. În acest moment avem în vedere încă două şcoli, dar încercăm să le extindem peste tot”, a completat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pentru Observator.

Primăria vrea să monteze sistemul în fața altor 30 de școli și grădinițe.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.