Orașele universitare nu sunt doar pentru studenți, profesori și pasionați ai sporturilor universitare. De fapt, aceste enclave educaționale atrag mulți rezidenți care nu au nicio afiliere cu școala. Ce anume îi atrage pe cei care nu sunt studenți în orașele universitare? Citește mai departe, pentru a afla cele 5 motive principale pentru care merită să te muți într-un oraș universitar.

Locuințe

În timp ce unii consideră că orașele universitare sunt casa lor pentru patru ani, alții rămân permanent după absolvire sau se întorc după o perioadă de ședere în suburbii sau orașe mai mari, indiferent că își caută case de cumpărat în București, garsoniere în Brașov sau apartamente de inchiriat Craiova. De ce? Dincolo de satisfacerea dorinței de a revedea vremurile bune din tinerețe, există o multitudine de motive practice legate de locuințe, pentru a te muta într-un oraș universitar - orice oraș universitar, nu neapărat cel al propriei facultăți.

Diversitate

Deoarece universitățile recrutează studenți, cadre didactice și personal din întreaga lume, populația universitară este adesea un amalgam. Această diversitate se poate extinde și la orașul din jur, unde locuiesc mulți membri ai personalului și ai facultății. Plimbându-te prin oraș sau prin campus, vei avea zilnic ocazia de a interacționa cu oameni din toate categoriile sociale și de a experimenta o varietate de culturi și evenimente culturale.

Oportunități

Un colegiu sau o universitate este adesea un angajator important - dacă nu chiar cel mai mare - în orașele universitare mici. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, universitățile sau colegiile locale prezintă o varietate de oportunități de angajare în afara mediului academic, de la profesioniști din domeniul administrativ la cercetători. Chiar mai bine: dacă lucrezi în campus și locuiești în același oraș, poți face o navetă mult mai scurtă.

Transport

Dacă dorești să renunți la mașină și să te deplasezi la magazinul alimentar, la bancă sau la restaurantele locale, un oraș universitar este, probabil, locul potrivit. Orașele universitare din întreaga țară, de la Cluj până la Constanța, sunt foarte ușor de parcurs pe jos, iar unele oferă opțiuni solide de transport în comun, care îți permit să renunți la mașină, indiferent dacă te afli în anii de facultate sau ai absolvit. De asemenea, multe dintre ele se mândresc cu străzi principale colorate și fermecătoare, care fac ca plimbarea să merite.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Distracții

Orașul tău este prea liniștit după lăsarea întunericului? În orașele universitare, petrecerile abia atunci încep - și nu ne referim doar la cele de tip studențesc. De la concerte și proiecții de filme la spectacole de artă și piese de teatru, există întotdeauna ceva distractiv de văzut sau de făcut după muncă. În timpul zilei, poți merge la cumpărături la buticurile locale, te poți aventura la muzeele din apropiere sau poți face o plimbare prin campus.

În timp ce orașele universitare sunt de toate mărimile, de la mici enclave de mai puțin de 50.000 de locuitori până la mega metropole de un milion și mai mult, dacă optezi pentru un oraș universitar mai mic, îți va fi mai ușor să cunoști oamenii și să ai un impact asupra comunității.

Citeste si:
5 motive pentru a alege închirierea auto pe termen lung
5 motive pentru a alege...

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.