Un călugăr al Mănăstirii Vlădiceni i-a adus preotului Calistrat noi acuzații de violență, la aproape o lună după ce a fost filmat cum lovește cu pumnul o enoriașă, în curtea bisericii, după încheierea slujbei.

Preotul Calistrat, acuzat din nou de violență

Preotul Gherasim a declarat pentru Ziarul de Iași că a fost bătut în repetate rânduri de preotul Calistrat, cât și de unul dintre ucenicii săi, părintele Haralambie.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut... zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie, în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo.

Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi. Părintele Calistrat l-a trimis pe Haralambie la mine, în sfântul altar, şi mă loveşte cu o lovitură zdrobitoare.'' De faţă, spune preotul Gherasim, a fost şi stareţul mănăstirii, preotul Arsenie Butnaru, care "nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva pentru mine, chiar dacă este duhovnicul meu timp de 25 de ani şi stareţ acolo".

Al doilea incident a fost legat de strânsul banilor lăsaţi de credincioşi. „Opreşte maşina cu părintele Calistrat, (acesta - n.red.) se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni."

Cel de-al treilea incident s-ar fi petrecut în faţa bisericii, în acelaşi loc unde preotul Calistrat a fost filmat lovind cu putere o enoriaşă. Părintele Gherasim era în biserică când a pornit totul.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

„În timpul acesta, vine părintele Calistrat la mine şi spune: haideţi să mergem până la părintele stareţ, iar eu nu ştiam de ce. Am spus - hai să mergem-, şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordura şi trandafirii de acolo. M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic", a mai spus preotul Gherasim.

Nici părintele Gherasim nu ar avea un trecut liniștit

Publicația menționată susține că a încercat să verifice cât mai multe dintre acuzațiile prezentate, dar nu toate au fost confirmate din surse independente până acum.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au confirmat faptul că preotul Gherasim a fost la Mănăstirea Vlădiceni și că, la un moment dat, a făcut o cerere pentru a fi mutat.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Și acesta, însă, ar avea un trecut tulbure. Conform presei locale, mai mulți martori au devoalat că preotul Gherasim intra deseori în conflict cu oamenii de la mănăstiri sau cu enoriașii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.