Parcul Cișmigiu este acaparat de păsări care fac mai mereu mizerie. În special ciorile sunt o mare problemă a parcului. Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat recent că Primăria Capitalei ar putea aduce păsări de pradă în parc pentru a le alunga pe cele care aduc pagubă zonei de odihnă.

Primăria Capitalei vrea să aducă păsări de pradă în Cișmigiu pentru a alunga păsările care fac mizerie

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a transmis că aceasta este o problemă existentă de ani de zile. Oamenii se plâng de mizeria lăsată de păsări în parcul Cișmigiu din Capitală. Autoritățile locale au decis să încerce noi soluții pentru a scăpa de păsările care fac dezordine în parc. Primăria Capitalei se gândește să aducă păsări de pradă pentru a alunga pe cele care fac mizerie. Însă autorităților vor să teste această variantă pentru a vedea dacă este o idee bună.

„Testăm soluţii noi pentru un Cişmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cişmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluţii pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului ‘Ciorile din Grădina Cişmigiu. Vecini cu aripi’, proiect câştigător în cadrul secţiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfăşurat o acţiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficienţa metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile şi locurile de joacă cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, a scris viceprimarul, pe contul de Facebook.

Acesta a specificat că zona parcului Cișmigiu a fost survolată de păsări răpitoare care sunt antrenate de specialişti anume pentru a speria și pentru a goni populaţia de păsări ce revine zi de zi în Cişmigiu și face o mare mizerie la locurile de joacă, pe băncile din parc și alte zone de odihnă. Tomescu spune că autoritățile încearcă să scape de această problemă pentru confortul oamenilor care aleg să își petreacă timpul în parc.

„Vreau să mă asigur că oamenii îşi pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura şi de natură, dar şi de curăţenia pe care o aşteaptă”, a transmis Tomescu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.