Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din tot anul, iar motivele sunt de înțeles. În România, fiecare magazin sau comerciant este liber să aleagă dacă participă la Black Friday și data la care să organizeze evenimentul, așa că avem retaileri la care reducerile țin o singură zi sau la care promoțiile se întind pe durata a mai multe săptămâni. Dar haosul abia s-a instalat, căci majoritatea companiilor au început marele eveniment de vânzări la jumătatea lunii noiembrie. De aceea e binevenit un ghid de cumpărături cu sfaturi utile pentru această perioadă.

Black Friday 2022: Ghid de cumpărături Sfaturi pentru a cumpăra inteligent

Listă de cumpărături - Fă-ți din timp lista de cumpărături, așa încât să te asiguri că vei achiziționa articolele de care ai nevoie și că nu te vei lăsa furat de febra cumpărăturilor pentru produse nefolositoare. Acest pas te va ajuta în cazul în care bugetul nu îți permite să cumperi tot ce ai notat pe foaie, să ordonezi mai bine prioritățile.

Bugetul de cumpărături - Stabilește din timp un buget de cumpărături dedicat perioadei de Black Friday și încearcă să te încadrezi în acea sumă.

Oferte - Cu câteva săptămâni sau zile înainte de Black Friday, caută o listă cu magazinele participante și adaugă produsele de interes în coș ori la favorite. Astfel îți va fi mai ușor să monitorizezi prețurile, iar în ziua de Black Friday să poți face ușor cea mai bună alegere. Pentru a fi gata și pentru ca procesul de comandă să se desfășoare fără surprize, recomandarea este să îți faci cont din timp pe site-urile de interes.

1. Verifică înainte produsele

În sezonul reducerilor, mulți cumpărători iau produse ieftine despre care nu cunosc nimic, apoi sunt dezamăgiți de acestea. Cel mai bine este să verificați dinainte produsele pe care le doriți și să citiți recenzii despre acestea, pentru a afla ce spun despre produsele respective persoanele care le-au cumpărat deja.

2. Mărci necunoscute

De Black Friday, reducerile sunt peste tot, însă, de pildă, numai pentru că în descrierea unui televizor scrie că are 4K și HDR nu înseamnă și că veți primi ceea ce căutați. Îndreptați-vă atenția spre branduri cunoscute ori spre produse care v-au fost recomandate de persoane care le-au folosit deja.

3. Cine vinde același lucru

Numărul mare de tranzacții de ziua de Black Friday poate duce la blocarea site-urilor și la epuizarea rapidă a stocurilor. De aceea este bine să aveți o listă cu mai multe magazine în care se vând produse pe care le doriți, pentru a avea alternative.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

4. Configurarea contului

Configurați în avans conturi online la retailerii favoriți și introduceți în prealabil detaliile de plată și de expediere. Astfel, când dați o comandă, nu veți pierde timp parcurgând toți pașii. Merită să vă înscrieți și la newsletterele comercianților preferați și să îi urmăriți pe rețelele de socializare, putând primi în avans oferte.

5. Urmăriți prețul, nu reducerea

Nu plecați de la premisa că toate ofertele de Black Friday sunt oferte. De multe ori, reducerile sunt exagerate, căci prețul real este umflat, de aceea este bine să știți care este costul produselor înainte de startul evenimentului.

Conform unei analize realizate de Which.co.uk în 2020, se arată că pe parcursul unui an un număr mare de articole au fost de fapt listate la prețul redus mai mult timp decât apăreau la prețul întreg.

Citeste si:
Cumpărături în rate online vs. offline: care este diferența?
Cumpărături în rate online...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.