Duminică dimineața, în România a avut loc un nou cutremur, de această dată în județul Dâmbovița.

Cutremur în județul Dâmbovița, duminică dimineață

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că duminică dimineață, la ora 9.42, în județul Dâmbovița a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3. Seismul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44 km E de Pitești, 48 km V de Ploiești, 78 km S de Brașov, 80 km NV de București, 130 km N de Ruse, 135 km SE de Sibiu, 146 km NE de Craiova, 205 km V de Brăila, 213 km SV de Bacău, 214 km V de Galați.

Șir de cutremure în România

Sâmbătă dimineață, în zona seismică Vrancea, Buzău, s-a produs un alt cutremur slab cu magnitudinea de 2,8 la adâncimea de 124 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din România din ultima perioadă

Joi dimineață, România a fost zguduită de un cutremur destul de puternic. Potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a înregistrat o magnitudine de 5,2. Cutremurul a avut loc în jurul orei 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, însă a fost resimțit în mai multe orașe din țară, dar și în alte cinci țări.

Retail jobs

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România.

De ce RO-Alert nu a trimis un mesaj de avertizare la cutremur

Atunci când vine vorba de cutremurele produse în România, oamenii nu sunt avertizați prin mesaje emise de RO-Alert. O mare parte dintre aceștia s-au întrebat de ce în asemenea cazuri nu sunt emise mesaje de avertizare.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce nu se emit mesaje RO-Alert în cazul unui cutremur și cu această ocazie a oferit două motive.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.