Black Friday 2022. Toți oamenii sunt deja cu ochii ațintiți către site-urile preferate și cu produsele favorite adăugate în coș pentru a prinde primii cele mai bune oferte. Anual, milioane de români profită de ofertele și reducerile acestei perioade. În ciuda crizei, magazinele pun la bătaie sute de oferte atractive și produse ce se află la mare căutare.

Când se dă startul la Black Friday în România

În România se va organiza pe data de 11 noiembrie 2022. Însă fiecare magazin este liber să își aleagă propria perioadă de reduceri înainte de cele de Crăciun. Black Friday în România poate dura chiar și o lună. În Statele Unite, Black Friday are loc mere în vinerea de după Ziua Recunoștinței. Anul acesta, Black Friday pică pe 26 noiembrie 2022.

Ce magazine participă la Black Friday 2022

În fiecare an, tot mai multe magazine sunt atrase de campania Black Friday și se înscriu pentru această perioadă. Până în prezent, un număr de 147 de magazine s-au înscris la Black Friday, printre care: ALTEX, Auchan, Collective Online, Deichmann, DOMO, ECCO, eMAG, H&M, IKEA, JYSK, La Rosa, METRO, PANDORA, PC Garage, Selgros, Sport Depot, Vivre, Zalando, Notino, Flanco, Lensa, CCC, LC Waikiki, Sephora, Douglas. La Black Friday în acest an se regăsesc 222 de branduri cu promoții și oferte ademenitoare.

eMag organizează și în acest an Black Friday care va începe într-o vineri, 11 noiembrie. Altex, este o altă rețea de magazine care va da startul reducerilor ceva mai devreme decât eMag. Black Friday 2022 la Altex se așteaptă să înceapă la data de 27 octombrie. Această perioadă plină de reduceri va dura aproximativ o lună, iar în acest an se vor desfășura un pic diferit.

De unde vine numele de Black Friday?

Black Friday, Vinerea Neagră, este un nume care din start pare că aduce ceva negativ sau nu inspiră val de reduceri și promoții atractive. Totuși, există mai multe explicații pentru numele acestei zile. Una dintre variante este că numele derivă din termenul financiar „pe negru”. Aceasta ar descrie perioada potrivită în care oamenii pot porni afaceri, când comercianții trec din faza de pierdere „pe roșu” în etapa de profit „pe negru”.

Citeste si:
Black Friday 2022. Cum să nu îți iei țeapă în perioada de reduceri
Black Friday 2022. Cum să nu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.