Black Friday 2022. În scurt timp, magazinele vor fi asaltate de clienți care vor căuta să profite de reducerile și ofertele de Black Friday. În toată febra cumpărăturilor, viitorii clienți pot ține cont de niște sfaturi gratuite care îi vor ajuta să economisească bani, nervi și să nu cadă în capcanele comercianților.

1. Verifică înainte produsele pe care vrei să le cumperi

În această perioadă, multă lume se avântă după produse destul de ieftine, după care se plâng că nu își fac treaba. Cel mai bine este să te documentezi înainte, să verifici produsul și să citești recenziile pentru a-ți crea o părere din mai multe unghiuri.

2. Ai grijă la mărcile necunoscute

De Black Friday reduceri sunt mai peste tot. Uneori în descrierea unui produs sunt incluse caracteristici pe care produsul în cauză nici măcar nu le are, însă acest lucru ajută să vândă mai bine. Mărcile necunoscute din start sunt dubioase și nu îți inspiră neapărat o încredere. De aceea ar fi bine să cauți printre branduri mai cunoscute sau spre produse care v-au fost recomandate de persoane de încredere.

Retail jobs

3. Analizează magazinele care vând același produs

Blocarea site-urilor și epuizarea rapidă a stocurilor de produse este ceva absolut normal pentru perioada de Black Friday. Așa că fă o listă cu produsele dorite care se găsesc și în alte magazine, pentru a avea alternative.

4. Salvează produsele dorite la favorite

Majoritatea site-urilor au secția de „Favorite”, unde îți poți salva produsele care ți-au făcut cu ochiul. Astfel, le poși găsi mai repede și le ai grămadă atunci când ai nevoie, afli când scad prețurile, când revin în stoc.

5. Începe cumpărăturile de Black Friday mai devreme

În ultimii ani, magazinele din țară au lansat ofertele promoționale cu o săptămână sau două înainte de Black Friday. Este bine să urmărești ofertele dinainte, deoarece pot fi și mai bune ca cele din campania propriu-zisă. Cele mai bune produse se duc repede, așa că nu ar fi recomandat să aștepți până pe 11 noiembrie, când în România se dă startul la reduceri.

Citeste si:
Răsfață-te de Black Friday cu surprize, oferte tentante și produse...
Răsfață-te de Black Friday cu...

6. Urmărește prețul, nu reducerea

O reducere mare de preț nu înseamnă automat că ieși în câștig. Accentul trebuie să îl pui pe preț, nu pe reducere, deoarece multe magazine au obiceiul de a majora prețurile în ajun de Black Friday, după care să aplice reducerile care tot ajung la prețul inițial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.