Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că mai multe cutremure s-au produs în România în perioada 8-10 octombrie în zona seismică Vrancea. Acestea nu au provocat daune, fiind inofensive.

Val de cutremure în România, în ultimele zile

Sâmbătă, 8 octombrie 2022 la ora 06:49:50 (ora locală a României) în România s-a produs un cutremur slab în zona seismică Vrancea, Buzău cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 122km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78km NE de Ploiesti, 81km E de Brasov, 109km V de Braila, 111km V de Galati, 120km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 156km NE de Pitesti, 190km N de Ruse, 196km E de Sibiu, 199km S de Iasi.

Duminică, 9 octombrie, la nici o zi diferență, au avut loc un șir de cutremure. Primul dintre acestea s-a produs la ora 02:01:03 (ora locală a României) în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudinea de ml 3.2, la adâncimea de 82km. La câteva ore diferență s-a produs un alt cutremur, la ora 06:15:16 (ora locală a României) în zona seismică Vrancea, Buzău, având o magnitudine de ml 3.2, la o adâncime de 143km.

Alte două cutremure au avut loc tot duminică, 9 octombrie 2022, între orele 14.00-14.40, ambele în zona seismică Vrancea. Cele două au avut o magnitudine de ml 2.4 și 3.6.

Luni, 10 octombrie 2022, s-au produs alte trei cutremure în România. Dintre aceastea, unul a avut magnitudinea de 2,9, altul de 2,5 și al treilea a înregistrat o magnitudine de 3. Cutremurele au avut loc în zonele seismice Vrancea și Buzău. În mare parte, cutremurele au avut o intensitate mică, fără a provoca daune.

Cutremure produse în România

În luna septembrie din acest an, în România s-au produs peste 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur care s-a produs în acest an a avut loc pe data de 16 ianuarie 2022 având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter, iar anul trecut a fost înregistrat un cutremur puternic pe data de 26 mai cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

Citeste si:
Cinci cutremure în România, în doar două ore. Ce magnitudini au...
Cinci cutremure în România,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.