Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamântului (INCDFP) a anunțat că două cutremure cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richer au avut loc duminică în zona seismică Vrancea, judeţele Vrancea şi Buzău.

Două cutremure în judeţele Vrancea şi Buzău

Primul cutremur a avut loc la ora locală 2:01, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 82 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 76 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti, 103 km sud de Bacău, 116 km vest de Galaţi, 117 km vest de Brăila şi 141 km nord de Bucureşti.

Al doilea seism s-a produs la ora locală 6:15, în judeţul Buzău, la o adâncime de 143 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 72 km est de Braşov, 85 km nord-est de Ploieşti, 109 km sud de Bacău, 119 km vest de Galaţi, 119 km vest de Brăila şi 136 km nord de Bucureşti.

De la începutul lunii octombrie a acestui an, în România au avut loc 10 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 grade pe Richter.

Cutremure produse în România

În luna septembrie din acest an, în România s-au produs peste 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur care s-a produs în acest an a avut loc pe data de 16 ianuarie 2022 având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter, iar anul trecut a fost înregistrat un cutremur puternic pe data de 26 mai cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

Vibrațiile pământului au fost resimțite până la București, însă acestea nu au provocat pagube. În mare parte cutremurele au avut loc în zona seismică Vrancea, unde s-au și resimțit cel mai tare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.