Ai grijă la must! Detaliul la care ar trebui să atragi atenția când prepari vinul pentru a nu te otrăvi
Specialiștii spun că prepararea vinului și a mustului este o activitate complexă și pentru aceasta este nevoie de multă atenție, grijă și sârguință. Procesul în sine nu este unul foarte greu, însă detaliile contează mult pentru a produce un vin gustos. Toată lumea este iubitoare de un pahar de vin proaspăt sau de must dulce.
În cazul în care oamenii aleg să fermenteze mustul într-o încăpere închisă trebuie să și cunoască riscurile. În asemenea caz, în încăpere se va acumula dioxid de carbon și astfel este recomandat să nu se intre în încăpere înainte ca aceasta să fie aerisită timp de câteva minute pentru a nu inhala dioxidul de carbon.
Specialiștii recomandă ca oamenii să verifice nivelul oxigenului din încăperea în care țin mustul cu ajutorul unei lumânări aprinse. Aceasta se va stinge dacă înăuntru nu există suficient oxigen.
”Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce totuși într-un spațiu închis, este interzisă intrarea fără o aerisire în prealabil. Mai concret, deschizi ușa să intre aer de afară și aștepți minim jumătate de oră până vei intra!”, spun specialiștii de la IGSU.
Medicii afirmă că acest tip de intoxicație este unul destul de grav și este dependentă atât de organism, cât şi de durata sau intensitatea expunerii. Oamenii din mediul rural des se ciosnesc de asemenea situații tocmai din cauza faptului că nu ascultă de sfaturile specialiștilor.
Jazz și vin sub cerul liber: Luiza Zan și Mariano Castro în concert
Simptomele acestui tip de intoxicație variază de la simple ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături până la sincopă, asociată sau nu tulburărilor cardiace sau respiratorii. În cazurile severe se poate ajunge și până la comă şi deces, iar astfel de cazuri nu au fost puține.
Despre autor:
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
[hi]Digitail[/hi], drumul din Iași la investiție series B și peste 10.000 de...
Sursa: start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
George Burcea, moment controversat! De ce a izbucnit când a fost întrebat...
Sursa: kudika.ro
-
Tragedie șocantă în showbiz. Celebrele gemene Kessler au murit mână în mână,...
Sursa: garbo.ro