Recenzorii au rămas cu ochii în soare și fără bani. Aceștia nu au fost remunerați nici după 6 luni de la încheierea recensământului
Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt al Recensământului Populației și Locuințelor, a declarat că recenzorii au mai bine de 6 luni de când așteaptă ca statul să le remunereze munca din teren. Această întârziere ar fi din cauza unei hotărâri a Guvernului care încă nu a fost aprobată cu privire la efectuare plăților.
"Recenzorii îşi aşteaptă banii de şase luni de când a început completarea chestionarelor, totul din cauza unei hotărâri de Guvern privind efectuarea plăţilor, nu a fost încă aprobată de Executiv.”, a spus acesta.
Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică susțin că motivul întârzierii plății ar fi influențat de timpul necesar validării chestionarelor respective.
„Ni s-a spus că în termen optimist vom fi plătiți de la finalul lui august, început de septembrie. Înțeleg că de fapt în Legea Recensământului e prevăzut ca termen limită decembrie 2022”, a spus una dintre persoanele care a participat la recenzare.
Cu cât au fost achitați recenzorii pentru chestionarele de recensământ
De curând, statul a alocat 192 de milioane de lei pentru plata persoanelor care au fost în teren la colectarea datelor pentru recensământ. Este vorba despre recenzori, recenzori şefi şi coordonatori. Aceştia încasează 7 lei / chestionar, în cazul chestionarelor pentru recenzarea locuinţei și 3,5 lei în cazul chestionarelor de locuinţă. Institutul Naţional de Statistică se ocupă de centralizarea chestionarelor din toate etapele recensământului și urmează ca angajaţii să fie remunerați după terminarea întregului proces.
Recensământ 2022. România are 19 milioane de locuitori, cu un...

"Începând cu 21 septembrie, până în 10 octombrie, vom trimite situațiile de plată către unitățile coordonatoare de la nivel județean și de aici vor merge spre Primării", a declarat Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL.
Recensământul în România a avut loc în două etape, respectiv autorecenzarea asistată (14 martie - 27 mai) și recensământul față în față și recenzare în puncte fixe (31 mai-31 iulie).
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Afaceri românești cu tradiție|Cristina Bâtlan, Musette, despre mai bine de 30...
Sursa: retail.ro
-
Tesla Cybertruck a fost lansată cu un preț de pornire de 56.000 de euro, până...
Sursa: wall-street.ro