Conducătorii auto au parte de noi modificări legislative. Aceștia vor fi obligați să respecte noi reguli în trafic.

Noi reguli adresate conducătorilor auto

Începând din data de 10 septembrie, conducătorii auto din România vor trebui să respecte noi reguli. Societățile de asigurare și de brokeraj tot vor avea parte de noi modificări privind RCA-ul. Această modificare vine cu trei reguli noi pentru șoferii români, două dintre acestea fiind noi pentru țara noastră.

Prima, dar și cea mai importantă modificare se referă la completarea formularului de constatare amiabilă în cazul unui accident. Până acum, constatarea amiabilă se făcea doar fizic, însă de acum înainte șoferii pot să stea fără grijă. Acum procedura poate fi efectuată și în mod online. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu sfârșitul lunii septembrie.

A doua modificare se referă la faptul că companiile de asigurări își vor putea stabili singuri prețurile, dar nu în funcție de tarifele de referință. Până la moment, companiile de asigurări erau obligate să anunțe Autoritatea de Supraveghere Financiară atunci când luau decizia de a modifica prețurile. Acest lucru nu mai este valabil, iar de acum companiile își vor putea stabili singuri prețurile, în funcție de canalele de distribuție.

Și ultima modificare destinate șoferilor este asigurarea netă pe cheltuieli. De acum, pot fi primite diverse oferte de la mai mulți distribuitori cu scopul de a încheia aceluiași contract de asigurare.

Un nou tip de marcaj rutier pentru șoferii din București

Noi schimbări în Codul Rutier. Șoferii din București vor fi nevoiți să respecte un nou marcaj rutier, care îi va obliga să oprească cu trei metri înainte de semafor. Conducătorii auto care vor încălca noua regulă riscă amenzi usturătoare şi suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Citeste si:
Șoferii prinși băuți sau drogați la volan ar putea face închisoare
Șoferii prinși băuți sau...

Schimbări în Codul Rutier. Șoferii vor fi amendați cu 2.900 de lei pentru această încălcare

Guvernul a aprobat o nouă lege pentru Codul Rutier care cuprinde sancțiuni mult mai aspre pentru șoferii care sunt tentați să încalce regulile de circulație. Una dintre încălcări atrage amenzi usturătoare pentru șoferi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.