Orașul din România care recurge la măsuri de reducere a consumului energiei electrice
Autoritățile din Hunedoara sunt hotărâte să recurgă la o serie de măsuri pentru a economisi cât mai multă energie electrică. Prin urmare, conducerea din Hunedoara a decis ca pe arterele principale să fie redus cu 50% numărul lămpilor de iluminat conectate la rețea, ceea ce înseamnă că fiecare a doua lampă va fi deconectată de la curentul electric.
Ba mai mult, iluminatul va fi deconectat total pe parcursul nopții atât la sediile primăriei și instituțiile municipiului, cât și la Castelul Corvinilor. Referitor la străzile care sunt luminate cu tehnologie led, acestea vor funcționa în continuare în mod normal deoarece consumul de energie electrică a fost deja redus cu 50% față de iluminatul cu lămpile incandescente.
Autoritățile sunt optimiste referitor la acest subiect deoarece situația s-ar putea îmbunătăți pe măsură ce se va pune în aplicare un nou sistem de iluminat bazat pe tehnologia led la care se lucrează deja de câteva luni bune. Este preconizat ca acesta să fie instalat pe principalele bulevarde ale orașului, acesta făcând parte dintr-un proiect de finanțare Europeană în valoare de două milioane de euro.
Aceste decizii au venit drept rezultat la scumpirile energiei electrice care au avut loc în ultimele luni, dar și pentru a respecta planul Comisiei Europene. Acest plan presupune ca municipiile să își reducă consumul de energie cu 20% prin diverse metode care autoritățile le consideră optime.
Ministrul Energiei recomandă românilor să facă economie de curent electric
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să încerce să economisească energia electrică pe fondul scumpirilor din ultima perioadă. Ministrul Energiei susține că românii au devenit mai conștienți de faptul că facturile la energie electrică sunt mari și, prin urmare, trebuie să aibă în calcul reducerea consumului de electricitate.
Cum să îți îmbunătățești casa prin soluții sustenabile

Pe lângă energia electrică, prețul la gaze și la carburanți a explodat odată cu declanșarea războiului din Ucraina. Din cauza că aceste elemente esețiale s-au scumpit, toate produsele și serviciile și-au mărit taxa, iar oamenii resimt din ce în ce mai mult prețurile usturătoare de pe piață.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Casele bune schimbă vieți - cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Ziua Internațională a Cafelei pe 1 octombrie: cine a băut prima dată o ceașcă...
Sursa: retail.ro
-
Test energetic: Ce tip de Dosha ai în Ayurveda?
Sursa: garbo.ro
-
Primul teaser al documentarului despre start-upuri la How to Web, pe 5 octombrie
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Primești o nouă șansă la dragoste?
Sursa: kudika.ro
-
Analiză: Scăderea limitei de viteză în orașe, ineficientă în reducerea poluării
Sursa: wall-street.ro