România este afectată de criza energetică care a izbucnit în urmă cu câteva luni. Administrațiile orașelor mari din țară încearcă să facă față situației tensionante și deloc ușoară. Primăria Municipiului Hunedoara a decis să recurgă la anumite măsuri care vor putea să reducă consumul de energie electrică. O astfel de economie ar putea ajuta orașele să treacă mai ușor peste această încercare.

Orașul din România care recurge la măsuri de reducere a consumului energiei electrice

Autoritățile din Hunedoara sunt hotărâte să recurgă la o serie de măsuri pentru a economisi cât mai multă energie electrică. Prin urmare, conducerea din Hunedoara a decis ca pe arterele principale să fie redus cu 50% numărul lămpilor de iluminat conectate la rețea, ceea ce înseamnă că fiecare a doua lampă va fi deconectată de la curentul electric.

Ba mai mult, iluminatul va fi deconectat total pe parcursul nopții atât la sediile primăriei și instituțiile municipiului, cât și la Castelul Corvinilor. Referitor la străzile care sunt luminate cu tehnologie led, acestea vor funcționa în continuare în mod normal deoarece consumul de energie electrică a fost deja redus cu 50% față de iluminatul cu lămpile incandescente.

Autoritățile sunt optimiste referitor la acest subiect deoarece situația s-ar putea îmbunătăți pe măsură ce se va pune în aplicare un nou sistem de iluminat bazat pe tehnologia led la care se lucrează deja de câteva luni bune. Este preconizat ca acesta să fie instalat pe principalele bulevarde ale orașului, acesta făcând parte dintr-un proiect de finanțare Europeană în valoare de două milioane de euro.

Aceste decizii au venit drept rezultat la scumpirile energiei electrice care au avut loc în ultimele luni, dar și pentru a respecta planul Comisiei Europene. Acest plan presupune ca municipiile să își reducă consumul de energie cu 20% prin diverse metode care autoritățile le consideră optime.

Ministrul Energiei recomandă românilor să facă economie de curent electric

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să încerce să economisească energia electrică pe fondul scumpirilor din ultima perioadă. Ministrul Energiei susține că românii au devenit mai conștienți de faptul că facturile la energie electrică sunt mari și, prin urmare, trebuie să aibă în calcul reducerea consumului de electricitate.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Pe lângă energia electrică, prețul la gaze și la carburanți a explodat odată cu declanșarea războiului din Ucraina. Din cauza că aceste elemente esețiale s-au scumpit, toate produsele și serviciile și-au mărit taxa, iar oamenii resimt din ce în ce mai mult prețurile usturătoare de pe piață.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.