Social 19 Iulie 2022 11:10 de Clara Vacaru
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să mai strângă cureaua în privința consumului de energie electrică.

Ministrul Energiei spune că românii au devenit mai conștienți de faptul că facturile la energie electrică sunt mari și, prin urmare, au început să facă economie, iar acest lucru se vede și în raportul ANRE.

Ministrul Energiei: ”Și eu mai sting becul după ce ies din cameră. Înainte poate că nu mă gândeam la acest lucru”

”Am văzut și eu raportul ANRE și da, este adevărat, s-a redus consumul cu 5,5%, dar principalul factor pentru care s-a redus consumul este reducerea consumului a doi mari consumatori industriali. Vorbim de ALRO Slatina, care consumau 300 MW oraș, acum consumă în jur de 120, și de Azomureș, deci de acolo a scăzut foarte mult consumul.

În luna iulie, reducerea de consum e mai mare decât 5,2%, e de 7, 7%. Pe de altă parte, o cauză este că oamenii au devenit mai conștienți. Și eu mai sting becul după ce ies din cameră. Înainte poate că nu mă gândeam la acest lucru. Și temperatura, în iulie anul acesta, față de iulie anul trecut, este cam cu 2-3 grade mai mică decât anul trecut. Asta înseamnă o reducere a consumului la aerul condiționat, care consumă foarte, foarte mult.

Și temperatura, în iulie anul acesta, față de iulie anul trecut, este cam cu 2-3 grade mai mică decât anul trecut. Asta înseamnă o reducere a consumului la aerul condiționat, care consumă foarte, foarte mult.

Oamenii au început să devină mai conștienți și dumneavoastră spuneți acest lucru, le arătați în presă ce se face în alte state, ce se face în Germania, în Franța, în Italia și probabil oamenii devin mai conștienți. Este adevărat că și eu cred că ar trebui să devenim un pic mai conștienți. Ar trebui ușor, ușor să încercăm să devenim mai eficienți în consumul de acasă, în consumul intern, pentru că până la urmă totul se reflectă în buzunar”, a declarat la Antena 3 Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Ministrul Energiei spune că prețul carburanților ar putea să scadă

Virgil Popescu a explicat că tarifele ar putea chiar să scadă deoarece producția de petrol va crește iar piața se va stabiliza.

”Eu am văzut declarația Arabiei Saudite după vizita președintelui Biden, că vor crește producția de petrol. Ăsta este un semnal în piață că prețul nu va mai crește. Este un semnal că e mai mult petrol și că prețul se va stabiliza, dacă nu cumva va scădea.

Eu nu mă aștept, dacă producția crește și Arabia Saudită crește producția, să mai crească prețul petrolului. Aștept și doresc o normalitate a prețului benzinei și a prețului motorinei, evident în limita normalității care poate exista în momentul de față în Europa”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu, la Antena 3.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.