Turiștii români care și-au petrecut perioada concediului, în acest an, peste hotare, au simțit scumpirile biletelor de avion. Pentru unele destinații, călătorii au scos din buzunar chiar cu 50% mai mulți bani, comparativ cu prețul pe care îl plăteau cândva pe aceleași bilete.

Cu cât s-au scumpit biletele de avion, în perioada concediilor, în acest an

Indiferent că au călătorit în scop turistic sau în interes de serviciu, pe distanțe medii în Europa, prețurile biletelor de avion au crescut considerabil față de anul trecut. Cea mai mare majorare de preț a înregistrat Franța, acolo unde tarifele au crescut cu 54,5%, de pe aeroporturile franceze către alte aeroporturi din Europa.

Cifrele sunt înregistrate în luna iulie a acestui an și arată o creștere imensă față de luna iulie a anului 2019, de exemplu, ultimul an în care transportul aerian nu a fost afectat de criza sanitară. De asemenea, rețeaua de zboruri lungi a înregistrat o creștere de preț de 28,8%, numai că în acele cazuri mai sunt restricții impuse de unele companii.

Sindicatul TAROM anunță că începând cu 23 august nu va decola niciun avion al companiei TAROM, între orele 4:00-7:00

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării Conflictului colectiv de muncă la TAROM, cerinţă transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii.

„Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, două zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, potrivit unui comunicat remis joi.

Citeste si:
Scumpirea polițelor RCA, monitorizată de autorități. Specialiștii...
Scumpirea polițelor RCA,...

Sindicaliștii din cadrul TAROM menționează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Termenul agreat de părți pentru încheierea unui contract expiră pe 23 august 2022.

„Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanții sindicatului susțin că au depus toate diligențele pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, dar la data transmiterii comunicatului conducerea societății nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate de SUT. Excepție a făcut creșterea bonului de masă de la 10 la 30 de lei.

Citeste si:
Bărbații din Rusia între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din...
Bărbații din Rusia cu vârsta...

„Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale”, se subliniază în comunicat.

Potrivit sursei citate, la ședința din 16 august anul curent, TAROM a prezentat o ofertă care a fost considerată inacceptabilă de către Comisia de negociere a CCM la nivel TAROM din partea Sindicatului Unit TAROM, având în vedere faptul că această ofertă nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflația pe anul 2022, respectiv de 15%.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.