Sindicatul Unit TAROM (SUT) a anunțat că începând din data de 23 august, avioanele TAROM nu vor mai decola în intervalul orar 4-7. Anterior SUT a strâns semnături pentru declanșarea Conflictului colectiv de muncă la TAROM, solicitare ce a fost transmisă către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii.

Avionele TAROM nu vor mai decola între orele 4.00-7.00 începând din 23 august

SUT a anunțat că în semn de protest avioanele TAROM nu vor mai decola între orele 4.00-7.00. Sindicatul anunță și o grevă generală, însă până atunci vor avea loc doar greve de avertisment, 2 zile pe săptămână.

"Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale", se menţionează în comunicat.

Retail jobs

Sindicaliştii din cadrul TAROM au menționat că la data de 23 iunie 2022, au avut loc un rând de negocieri pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul stabilit de ambele părţi pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

"Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului afirmă s-a făcut tot posibilul pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, însă nici până la acest moment conducerea societăţii nu a aplicat nicio schimbare înaintată de SUT, cu excepţia creşterii valorii bonului de masă de la 10 la 30 de lei. Sindicatul anunță că dacă până la data de 23 august nu se vor face schimbări vor declanșa o grevă generală.

Citeste si:
Al treilea avion TAROM a fost trimis pentru a aduce românii din...
Al treilea avion TAROM a fost...

"Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale", se subliniază în comunicat.

La şedinţa care a avut loc pe data de 16 august 2022, compania TAROM a venit cu o ofertă, care nu a fost acceptată de către Comisia de negociere a CCM la nivel TAROM din partea Sindicatului Unit TAROM. Aceștia au considerat că oferta nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflaţia pe anul 2022, de 15%.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.