Virusul West Nile adus de țânțari a provocat aproximativ 190 de cazuri de infectare pe teritoriul Uniunii Europene în acest an. Din cauza faptului că țânțarii se hrănesc cu sânge, aceștia pot transmite diverse boli și infecții de la o persoană la alta.

Infectări cu virusul West Nile în Uniunea Europeană

Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) a publicat vineri un raport săptămânal care face referire la ameninţările bolilor transmisibile. Au fost raportate 188 de cazuri de infectare cu virusul West Nile de la începutul sezonului şi până miercuri inclusiv.

Cele mai numeroase cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost înregistrare în Italia, tocmai 144 de cazuri. De asemenea, s-au raportat și 10 decese. Infectări cu acest virus transmis de țânțari au mai fost înregistrate şi în Grecia - 39 de cazuri, în Austria - 2 cazuri, România la fel 2 cazuri şi în Slovacia un singur caz.

Totodată, în Serbia, țară care se învecinează cu Uniunea Europeană, au fost înregistrate 34 de infectări cu West Nile şi trei cazuri de deces.

Potrivit Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), perioada de transmitere a virusului începe în luna iunie și durează până în luna noiembrie.

Nu există vaccin contra virusului West Nile

Potrivit ECDC, în Germania nu au fost raportate cazuri de infectări la om în acest an. Chiar și așa, luna trecută a fost înregistrat un prim caz de infectare la o bufniţă polară de la grădina zoologică din Magdeburg. Potrivit Institutului Friedrich Loeffler (FLI), un exemplar înrudit al acesteia a murit din cauza infectării cu virusul West Nile la distanța de o săptămână de la moartea primului.

Virusul West Nile este periculos pentru oameni, însă acesta acționează și asupra păsărilor și cailor. În cazul oamenilor, de cele mai multe ori infecția trece neobservată sau se manifestă sub forma unor simptome ușoare.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Potrivit Institutul Robert Koch (RKI), autoritatea germană din domeniul controlul bolilor, în jur de 20% dintre persoanele infectate manifestă simptome de febră care pot persista între trei şi şase zile. O singură persoană infectată din 100 poate avea o formă mai gravă a bolii. În cazul virusului West Nile nu există vaccin preventiv.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.