Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că salariile românilor s-ar putea majora de la 1 ianuarie 2023. Ceea ce ține de pensii, nu există o dată fixă, însă oficialul spune că și majorarea pensiilor este necesară în România.

Salariile se vor majora de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că în ultimele luni din acest an poartă discuții cu Consiliul Național Tripartit, sindicate și altele pentru a putea obține o majorare a salariului minim. Chiar dacă țara se află în plină criză, salariile românilor au nevoie de o majorare, deoarece cu scumpirile din ultima perioadă nu se mai poate face față.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

În ceea ce privește majorarea pensiilor românilor, ministrul a menționat că nu s-a stabilit o dată pentru această măsură, însă se are în calcul deoarece este absolut necesară o mărire a pensiilor. Ministrul spune că bătrânii trăiesc în sărăcie din cauza pensiilor mizere, iar în urma scumpirilor, lucrurile s-au înrăutățit și mai mult. Budăi intenționează să renegocieze PNRR.

”Este o necesitate. Pensiile sunt încă foarte mici în România. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. Lupta mea teribilă pe care o voi continua atât timp cât voi avea susținerea președintelui Marcel Ciolacu și a întregului PSD, este această luptă de discutare și de renegociere a PNRR”, a mai spus ministrul Budăi.

Guvernul pregătește măriri de salarii cu 50% pentru bugetari

Guvernul pregătește salarii mai mari pentru bugetari. Cei mai mulți bani ar urma să primească angajații care lucrează pentru proiecte europene, îndeosebi la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unde creșterile ajung până la 50%.

„Este o bulibăşeală generală. Legea de salarizare unică în sectorul public, nu mai este unică demult”, a comentat Sorin Dumitru, președinte Blocul Național Sindical (BNS).

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.